Aga kuidas need kuninglikud paarid üldse kohtusid ja armusid?

Kuninganna Elizabeth ja prints Philip

1939. aasta juulikuus külastas 13aastane printsess Elizabeth oma vanematega Dartmouthi Briti Kuninglikku Mereväekolledžit ja kohtus 18aastase Philip Mountbatteniga, kes oli määratud meelelahutama nädalavahetuse jooksul printsessi ja tema õde, Margareti.

Nad mängisid ülikoolilinnaku tenniseväljakutel ja õhtustasid kuninglikul jahil ning kuninganna oli koheselt armunud. Sellest päevast alates ei olnud tal silmi mitte ühelegi teisele kavalerile.

Kaheksa aasta pärast abiellus paar Westminister Abbey’s ja nad tähistavad selle aasta 20. novembril juba oma 73. pulma-aastapäeva.

Printsess Margaret ja Antony Armstrong-Jones

Printsess Margaret ja Antony Armstrong-Jones (lord Snowdon) kohtusid 1958. aastal ühel õhtusöögil, kolm aastat peale seda, kui printsess lõpetas suhte lahutatud mehe staatust omanud Peter Townsendiga.

Mitu kuud hiljem lasi Margaret Armstrong-Jonesil end pildistada ja 2008. avaldatud Snowdoni biograafias kirjutab autor Anne de Courcy, et Tony haaras fotosessioonil ohjad enda kätte. “Ta lasi väga viisakalt naisel riided ja ehted ära vahetada ning poseerida nagu ta oleks iga teine modell, samal ajal lobisedes ja nalja tehes, klatšides taga ühiseid sõpru ja rääkides suurkujudest, keda ta oli pildistanud.” Margaret polnud kunagi kohtunud kellegi nii erilisega.

Üsna pea sai hoo sisse noorte armuafäär ja 1960. aastal teatasid nad avalikkust kihlumisest.

Prints Charles ja printsess Diana

Prints Charles märkas esimest korda 16aastast Dianat 1977. aastal Spencerite perekonna kodus Althorpis. Ta meenutas aastaid hiljem pressile seda, kui lõbus Diana talle tol korral paistis.

Kuid nende esimesel kohtumisel ei olnud ta seal, et Dianaga kohtuda, vaid püüdis võrgutada ära naise õde, Sarah’t. Viimasega läks ta lõpuks lahku — väidetavalt, sest Sarah oli rääkinud meediale nende suhtest -, aga Diana jäi lähiringi. 1980. aastal hakkas nende suhe õitsema: nad läksid sõpradega koos maale, kus Diana vaatas, kuidas Charles mängis polot, nad käisid purjetamas ja külas kuningannal Balmoralis. 1981. aastal, kui paar kihlus, väitis Sarah Spencer meediale: “Ma tutvustasin neid! Ma olen Cupido!”

Prints William ja Kate Middleton

Kuigi prints William ja Kate Middleton liikusid aastaid enne kohtumist samas sotsiaalses ringkonnas, algas nende armastuslugu päriselt alles Šotimaal asuvas St. Andrewsi ülikoolis õppides. Nad elasid alguses samas ühikas ja õppisid mõlemad kunstiajalugu. Mõnda aega olid nad lihtsalt head sõbrad, aga Robert Lacey raamatu “Battle of Brothers” raamatu järgi tuli Middleton printsile ühel peol appi, kui meest tüütas üks teine naissoost tudeng. Middleton pani käed ümber Williami, mille peale mees teatas: “Oih, vabandust, aga mul on tüdruksõber.” Ja tänas seepeale Middletoni abi eest.

Suhe muutus kuumemaks 2002. aastal, kui Middleton osales ühel heategevuslikul moeetendusel, seljas läbipaistev kleit. “Kate on kuum,” sosistas William oma sõbrale, kuid sel ajal käis Middleton kellegi teisega. Lõpuks noored siiski leidsid teineteist ja olid koos kuni 2007. aastani. Siiski, elu viis nad teineteise juurde tagasi ja 2010. aastal paar kihlus.

Prints Harry ja Meghan Markle

2016. aasta juulis käisid prints Harry ja Meghan Markle esimesel pimekohtingul Londonis. See, kes nad kokku viis, pole täpselt küll teada, aga kuulujuttude järgi võis selleks olla nii Ralph Laureni avalike suhete juht Violet von Westenholz kui ka disainer Misha Nonoo. Kes iganes see ka polnud, nad sobisid ideaalselt: “Ma olin meeldivalt üllatunud, kui tuppa sisenesin ja teda nägin,” meenutas Harry hiljem BBC-le.

Mõned nädalad hiljem lendasid nad juba Botswanasse, et teineteist paremini tundma õppida. “See oli absoluutselt fantastiline,” väitis Harry. Just seal nad armusid ja 2017. aasta novembris sai nende kihlus avalikuks.

Allikas: Vogue