Paljude meelest on tegu täieliku rumaluse ja ülbusega, teised aga arvavad, et omanik võib ise otsustada, keda ta oma restorani lubab ja keda mitte.

Troy Taylor avas oma pitsarestorani 2015aastal peresõbraliku hipsterirestoranina. Toidukohas on hoov, kus lapsed saavad mängida ning laudadel erinevad kujukesed. Aga Tayloril sai lõpuks villand vanematest, kes ei suutnud oma järeltulijaid kontrolli all hoida. Ühel päeval, kui üks laps oleks restoranis tõsiselt viga ja võib-olla isegi surma saanud, otsustas Taylor, et nüüd aitab ja pani sildi “No Children” välja.

Restoran asub tiheda liiklusega tee ääres ning sisehoovist võivad lapsed vabalt teele joosta. Kuna restoranis pakutakse ka alkoholi, arvas Taylor, et laste vaba ligipääs teele ning alkoholijoobes vanemad, kelle tähelepanu on häiritud, on liiga ohtlik kombinatsioon ja otsustas, et nüüdsest võivad restorani külastada ainult täiskasvanud.

Lapsevanemad on muidugi vihased. “Kuidas see ei ole diskrimineerimine,” pärib üks. “Restoran asub perede seas populaarses rajoonis ning kasutab tellimuste võtmiseks multikategelaste kujukesi,” imestab teine.

Teised aga olid Tayloriga nõus ja tuletasid meelde, et ümbruskonnas on palju teisigi restorane, kuhu lastega minna. “Ma ei pea oma lapsi igale poole kaasa võtma ja siin on palju teisi restorane, kuhu saan neid viia,” ei näinud üks külastaja probleemi. Mõned arvajad aga pakkusid välja kompromissi: laste viibimise restoranis võiks keelata alates teatud kellaaast, nagu pubideski.

Omanik tunnistab, et tegu on ühe raskema otsusega, mida ta kunagi on pidanud langetama. Ta mõistab, et laste keelamisega võib ta ilma jääda paljudest lojaalsetest klientidest, kuid ta ei taha suuda elada teadmisega, et tema juures võib mõni laps viga saada. “Otsus on tehtud kõikide klientide heaolu nimel,” kuulutab ta.

Kahe lapse ema Courtney Mattina mõistab Taylori otsust suurepäraselt. “Tore, et restoran julgeb välja öelda, et me ei taha lapsi siia lärmama ja ringi jooksma, loome siia täiskasvanutele meeldiva õhkkonna,” kiidab ta Tampa Bay Timesile. “Olen olnud kuus aastat ettekandja ning jooksvad lapsed on restoranis üliohtlikud, “kinnitab ta.

Hea lugeja, mida sina arvad? Kas oleksid valmis külastama restorani, kuhu lapsi ei lubata?