Uuring võttis ette 108 630 naise vastused 2000.-2008. aastatel läbi viidud küsitlustele. Lisaks võtsid nad arvesse nii nende naiste elustiili harjumused, vanuse, rassi, elukoha, sissetuleku kui ka selle, kas nad suitsetasid või mitte ning panid selle info põhjal paika nende profiilid.

Mida nad avastasid?

Nende kaheksa aasta jooksul suri üle kaheksa tuhande naise ning selle põhjal saigi panna paika, et naised, kes elasid rohelisemas keskkonnas, olid ka tugevama tervisega ning neil oli 12% kõrgem eluiga kui neil, kes elasid linnakeskkonnas.

Uuringu eesmärgiks oligi saada teada, kas elukeskkond, kus naised elavad, mõjutab ka seda, kui kaua nad elavad. Selgus, et rohelisemas keskkonnas elades oli naistel väiksem tõenäosus haigestuda vähki ja hingamisteede haigustesse, viimastesse suremine oli lausa 34 protsenti madalam ja vähki suremine 13 protsenti madalam kui linnas elades.

Teadlased avaldasid ka mõned teooriad, kuidas see võimalik on, millest mõned olid tegelikult päris loogilised. Näiteks rohelises keskkonnas esineb vähem õhu- ja mürasaastet. Lisaks on see stressivabam keskond elamiseks ning seal on parem õhk, mistõttu su kopsud on tervemad ja rõõmsamad.

Mõjub hästi ka meeltele

Rohelises keskkonnas on ka tõenäolisem, et suhtled rohkem teiste inimestega ja lood uusi tutvusi ning see mõjutab otseselt juba su rahulolu, vähendades depressiooni ja ärevushäirete tekkimise riski.

Seega, kui kolida plaanid, vaata kodu kesklinnast kaugemale!

Allikas: Higher Perspectives