Reisimine on üks kõige mõnusamaid tegevusi. Kui sul on varsti plaanis minna Itaaliasse, Kreekasse või Prantsusmaale, siis vii end kurssi järnevate asjadega, sest on väga suur tõenäosus, et selles riigis toimib see eluolu just nii.

1. Enamik poodidest ja söögikohtadest on lõuna ajal kinni, eriti need, mis on kohalikud ja mitte otseselt turistidele suunatud, sest keskpäev on neis riikides kõige kuumem aeg ja inimesed peavad siestat.

2. Samuti on enamik poode ja restoranidest suletud pühapäeval, sest vahemeremaades veedavad inimesel sel ajal aega oma pere ja sõpradega.

3. Sa peaksid olema oma isiklike asjadega väga hoolikas ja hoidma neil silma peal, sest soojades maades on palju rohkem vargaid, sest inimeste hulk on palju suurem.

4. Kui sa tahad saada tõeliselt kohalikku kogemust, siis ära söö kohvikutes või restoranides, mis on populaarsete turismipaikade lähedal, sest seal on hinnad tegelikkusest mitmeid kordi kõrgemad ja ka söök ei ole päris see, mida seal riigis elavad inimesed muidu tarbivad.

5. Ära oota, et kui sa oled söömise lõpetanud, tuuakse sulle kohe arve. Kui sa midagi sellist soovid, pead sellest ise kelnerile teada andma.

6. Inimesed on tihti vahemeremaadesse reisides automaatselt arvamusel, et seal on alati soe ja mitte kunagi ei saja. Ehkki tihtipeale võibki see nii olla, on ka võimalus, et sinu reis toimub jahedamal perioodil. Uuri alati erinevatest portaalidest, kui soojad kraadid sinu reisi ajal on.

7. Ära käi liiga vara lõunat sööma, sest paljud kohad võivad kell 12 päeval alles suletud olla. Hispaanlased, itaallased ja prantslased söövad enamasti lõuna- ja õhtusööki palju hiljem, kui põhjamaalased. Kui sina oled reeglina harjunud lõunat sööma kell 12, siis proovi nüüd reisi peal ümber harjuda, et mitte pettuda.

8. Ära loodagi, et kõik räägivad inglise keelt. Paljudes kohtades Prantsusmaal ja Hispaanias oskavad kohalikud ainult oma kohalikku keelt. Nad on uhked oma maa ja kultuuri üle ja usuvad, et nad ei peagi inglise keelt oskama. Proovi siis mitte vihastada.

Allikas: BuzzFeed