Harnaam Kauril on polütsüstiliste munasarjade sündroom (PCOS) ehk hormonaalne häire, mis põhjustab muu hulgas liigset karvakasvu, viljatust, aknet ja rasvumist. Seejuures moodustavad selle sündroomiga patsiendid ligikaudu viis kuni kümme protsenti kogu günekoloogilisest patsientuurist.

Nõnda on Harmaan maadelnud aastaid näol vohava karvakasvuga. "Ma olin 16, kui otsustasin, et aitab raseerimisest ja lasen habemel rahus kasvada,” räägib Harnaam, kes on nüüdseks selle ka isiksustanud. “Temast on saanud osa minust, kuid teekond eneseaktsepteerimise ja armastamiseni on olnud pikk.”

“Olin nii 12-13aastane, kui hakkasin habet ajama. Mu ema tegi kõik, et mind ei narritaks koolis, kuid selle eest polnud pääsu. Ka raseerimine ei muutnud olukorda kuidagi talutavamaks. See kõik oli hirmus — vahatamine lõhkus ja põletas mu nägu. Pärast järjekordset protseduuri läksin kooli, ise näost veritsev. Ja seda kõike selleks, et seista silmitsi mõnitamise ja füüsilise vägivallaga," meenutab Harnaam.

Lõpuks loobus naine raseerimisest: "Mulle oli juba kõike tehtud ja öeldud. Mind ei saa enam millegi uuega "üllatada". Kui mul on habe, siis selleks peab olema ka põhjus."

Loomulikult vaadatakse siiani Harnaamile tänaval järele. Ning tähelepanuga kaasnevad ka negaiivsed kommentaarid. "Mulle saadetakse tapmisähvardusi ja üritatakse tänaval pilti teha ... Seega esineb mu elus päevi, kui tunnen, et ei taha elada. Kuid ma üritan depressioonist võitu saada just selle nimel, et haigusest rääkida. Et sellest kuuleksid kaaskannatajad ja need, kel pole sellisest sündroomist aimugi."

Harnaam ei kavatse habemest loobuda. Tal kulus aastaid selleks, et leppida sellega, et ta pole n-ö tavaline naine.

Allikas: Channel 4 News