1. Hoia omavahel kokkusobivaid riideid kapis ühe puu peal

Näiteks pluus-püksid-pintsak. Või seelik-triiksärk-vest. Just nii, nagu sulle kanda meeldib. See on hea nipp, millest on väga palju kasu. Unisel hommikul võtad lihtsalt kapist kogu komplekti ja paned kasvõi silmad kinni selga, ilma mingi sobitamiseta!

2. Käi iga päev tööl sama kotiga

Muretse endale kott, mis on soliidne ja neutraalne ning sobib iga sinu riietusega. Siis ei pea sa asju kogu aeg ühest kotist teise ümber tõstma. Oma edevamaid kotte jõuad ju kasutada nädalavahetusel.

3. Ära pane kunagi aukudega sukkpükse või sokke tagasi sahtlisse

Sa võid ju mõelda, et kannad katkisi sukkpükse talvel pükste all või kunagi parandad augud sokkides ära, aga kui auklikud asjad su sahtlis tervetega koos on, tähendab see, et tihti kirud omaette ja kaotad väärtuslikku aega, kui midagi jalga tõmbad ja seal auk sees on. Viska auklikud asjad prügikasti või vähemalt teise sahtlisse parandamist ootama.

4. Osta ainult riideid, mis sobivad värvide poolest juba olemasolevatega

Kui kõik su riided sobivad omavahel kokku, on palju lihtsam neid hommikuti sobitada. Vali välja oma lemmikvärvid ja -mustrid ja lähtu nendest ka šoppamisel.

5. Ära osta kergesti kortsuvaid riideid

Jah, sul kindlasti on kodus triikraud olemas. Aga küsimus on, kas sa seda tõesti hommikuti kasutada soovid. Ja enne, kui ilusa, ent kergesti kortsuva riideeseme poest kaasa haarad, ürita endale ka meelde tuletada, millal sa üldse midagi viimati triikisid.

6. Ära kunagi pane musti riideid kappi tagasi

Miks sellist asja teha? Mustapesukorv on liiga kaugel? Kui sul kapis on puhastega segamini mustad riided, siis teed ise enda jaoks hommikud poole frustreerivamaks.

7. Komplekteeri riidekapp vastavalt aastaajale

Pole mõtet hoida kapis talvel suveasju ja vastupidi. Ja jutt pole ainult jopedest või plätudest — ka paksust materjalist T-särgid ja villased kampsunid tasub suveks ära panna, sa tegelikult kannad ju ikkagi suvel õhemaid asju.

8. Niisuta nahka juba duši all

Kasuta dušigeeli või -vahtu, mis on ühtlasi ka niisutaja. No päriselt, kellel on aega end hommikul üle keha kreemiga kokku määrida ja siis veel passida ja oodata, millal see imendub, et saaks ükskord riided selga panna.

9. Kasuta multifunktsionaalseid tooteid

Pole vaja igal hommikul oma näkku panna seerumit, niisutavat kreemi, jumestuskreemi, puudrit ja mida kõike veel. Vali multifunktsionaalne BB-kreem ja saad poole rutem valmis ja näed täpselt sama kaunis välja.

10. Vaata ilmaennustust juba eelmise päeva õhtul

Muidugi ei saa sada protsenti kindel olla, et selline ilm, nagu ennustatakse, ka tuleb, aga tõenäosus kasvab kõvasti, et saad õhtul valitud riided (kui oled nii kaval olnud ja nii teinud) hommikul selga panna.

Allikas: Cosmopolitan UK