1. Õnn ei ole kunagi igavene ja see ei peagi nii olema. Sa pead võitlema mõnede halbade päevadega oma elus, et ära teenida parimad. Usk, et sa saad püüelda õnnelikkuse seisundi poole ja jääda sellesse igaveseks, on kui meretõus, mis usub, et ta suudab jõuda kaldani ja sinna jäädagi; või nagu viljapuu, mis loodab, et kui ta oma viljadest kõvemini kinni hoiab, siis suudab ta peatada oma vilju mahalangemast. Õnnelikkus on lihtsalt rida momente, mis tulevad ja lähevad ning mis teevad meie elu ilusamaks. Mida enam sa õpid seda aktsepteerima, seda enam õnnelike momente sul olema saab.

2. Läbikukkumised on ajutised situatsioonid, mis annavad meile vajalikke õppetunde. Elu parimad õppetunnid saabuvad tavaliselt kõige raskematel aegadel ja on õpitud kõige hullemate vigade läbi. Nii et jah, sa ebaõnnestud vahel. Mida kiiremini sa sellega lepid, seda kiiremini saad sa jätkata olemast suurepärane. Sa ei saa iialgi olla 100% kindel selle toimimises, kuid sa saad olla 100% veendunud, et mittemidagitegemine ei aita. Millegi tegemine ja seejuures eksimine on vähemalt kümme korda produktiivsem kui mittemidagitegemine. Seega hoia alt ja tegutse! Sa kas lööd läbi või saad eluks vajaliku õppetunni. Võit on tagatud mõlemal juhul!

3. Isegi kui sa seda hetkel ei näe, teed sa juba edusamme. Sa ehk ei ole veel seal, kus sa tahad olla, kuid järele mõeldes ei ole sa ka seal, kus sa algselt olid. Sul on igati põhjust endasse uskuda, kui sa oled edasipüüdlik. Mitte sellepärast, et sa alati õigeid otsuseid oled teinud, vaid seepärast, et sa oled üle elanud oma halvad otsused ning teinud väikeseid samme õiges suunas. Seega nuta hetkeks, kui sa seda vajad ning lase see endast välja. Nutmine ei viita sellele, et sa oled nõrk; juba sünnist saati on nutmine olnud märk sellest, et sa oled elus ja täie potentsiaali juures. Kui sa oled nutmise lõpetanud, jätka oma teed! Kahtlemata hakkad sa lähemale jõudma sellele, mida sa soovid.

4. See, kuidas sa tunned end, kui oled stressis, ei väljenda reaalsust adekvaatselt. See, kui sa  arvad et sa eksid, ei tähenda veel et sa ohus oleksid. Lihtsalt seepärast, et sa arvad et oled üksi, ei tähenda et keegi sind ei armasta. Kartes läbi kukkuda ei tähenda veel seda, et see nii juhtubki. Oska näha oma kahtluste taha ja jätka tõe otsimisega. Pööra tähelepanu iseendaga rääkimisele. Me kõik räägime oma mõtteis iseendaga, kuid me ei ole alati teadlikud sellest, mida me enesele ütleme või kuidas see meid mõjutab. Viis kuidas negatiivsetest mõtetest ja ennasthävitavatest emotsioonidest üle saada, on arendada sellele vastanduvaid positiivseid emotsioone, mis on tugevamad ja võimsamad. Kuula oma sisemist monoloogi ja asenda negatiivsed mõtted positiivsetega. Mingisugusel osal meie elus paistab alati päike, vahel sa pead lihtsalt unustama mida sa tunned, pidama meeles mida sa väärid ning edasi rühkima.

5. Sa ei saa muuta seda, millega sa keeldud silmitsi seismast. Sa võid ebaõnnestumiste ja vigade läbi väga suuri asju õppida, kui sa just nende salgamisega liiga hõivatud ei ole. Kui sa oled küsinud endalt samu küsimusi juba kuid või aastaid, ning oled ikka veel ummikus, siis tõenäoliselt ei ole asi selles, et sa pole vastuseid saanud, vaid selles, et sulle pole need vastused meeldinud. Läheb vaja palju julgust tunnistamaks, et miski vajab muutmist ning veelgi rohkem julgust nõuab leppimine vastutusega, mis selle muutmisega kaasneb. Kõige olulisem samm suunaga edasi, on esimese sammu astumine. Lihtsaim asja kättevõtmise protsess ja millegi tegemine annab sulle vajaminevat hoogu ja peagi leiad end positiivsete muutuste keerises, mis üksteisest jõudu ammutavad.

6. Sina ei ole su minevikukogemused. Ükskõik kui kaootiline on olnud su minevik, tulevik on puhas, värske, laiali laotatud leht. Sina ei ole su mineviku harjumused. Sina ei ole su mineviku läbikukkumised. Sina ei ole see, kuidas keegi sind kunagi kohelnud on. Sa oled vaid see, kelleks sa end praegusel momendil pead. Sa oled see, mida sa praegusel hetkel teed.

7. Oma tahtmise mittesaamine võib olla õnnistuseks. Oma tahtmise mittesaamine võib olla vahel suurepäraseks asjade kokkulangevuseks, sest see paneb sind asju ümber hindama, avab sulle uusi uksi võimaluste ja informatsiooni juurde, millele sa enne läbi sõrmede oleks vaadanud. Pea meeles, et mõned asjad siin elus kukuvad kildudeks, et mõned paremad asjad juhtuda saaksid.

8. Arengufaas on väga hea staadium, milles olla. Ära nuhtle end selle eest, et sul „töö alles pooleli” on. Hakka seda hindama. Sest see staadium ei tähenda seda, et sa ei ole täna piisavalt hea, see tähendab, et sa tahad paremat homset ja sa soovid ennast armastada täies ulatuses, et sa saaksid elada täisväärtuslikku elu. See tähendab, et sa oled täis otsustavust ravida oma südant, laiendada oma vaimu ja anda endast seda, milleks sa loodud oled. Olgu me kõik pidevas arengufaasis ja tähistagem seda, et me olemas oleme!

9. Mitte keegi teine ei saa seda sinu eest teha. Jätka selle tegemist, mida sa arvad oma südames just SINU jaoks õige olevat. Lase oma unistustel hirmudest suurem olla ja oma tegudel sõnadest valjem olla. Ela oma valikute, mitte juhuste järgi. Tee muutusi, mitte ära too vabandusi. Ole motiveeritud, mitte manipuleeritav. Tööta  õnnestumise nimel, mitte lõpulejõudmise eesmärgil. Kui on valida, siis kuula oma sisehäält, mitte teiste segadusseajavaid arvamusi. See on sinu teekond ja vaid sinu teekond. Teised võivad seda sinuga koos sammuda, mitte teha seda sinu eest.

10. Elu ei ole lihtne, kuid see on elamist väärt. Kui sa loodad, et see lihtne on, siis valmistad sa endale vaid korduvalt pettumust. Millegi väärtusliku saavutamine elus nõuab pingutust. Nii et alusta igat hommikut joostes pisut kaugemale kui sa tegid seda eile ning võitle tugevamini kui iial varem. Kuid mis kõige tähtsam, tee kindlaks, et kõik su pingutused joonduksid ühes suunas sinu eesmärkidega. See ei saa lihtne olema, kuid see tasub end lõpuks ära.

Tõlkis: Anni Amor, alkeemia.ee