107-aastane Del Priore elab Brighton Gardens'i hooldekodus ja maikuus sai ta koroonaviiruse diagnoosi. Ehkki naisel oli palavik ja köha ning ta vajas vahepeal ka lisahapnikku, ei pidanud ta kordagi olema juhitava hingamise all ega vajama haiglaravi. Peale kuuenädalast võitlust seljatas naine viiruse.

Tema kolm aastat noorem õde Helen Guzzone sai samuti koroonaviiruse ja pidi sarnase võitluse läbi tegema. Temal diagnoositi viirus paar kuud varem, märtsikuus. Õed ei saanud teineteisele füüsiliselt toeks olla, sest elavad erinevates hooldekodudes. Guzzone sai viirusest jagu Queensi hooldekodus.

Vapratel õdedel on samal päeval sünnipäev, 5. septembril ja sel aastal ootab neid ees eriline tähistamine, sest vaatamata kõrgele vanusele seljatasid nad edukalt koroonaviiruse.

"Uskumatu!" ütleb olukorra kohta Del Priore'i lapselaps Darlene Jasmine, kes helistas oma vanaemale kuuenädalase äreva perioodi ajal peaaegu iga päev.

Guzzone'i 77-aastane poeg tunnistab, et tal oli raskusi magamisega sel ajal, kui ema viirusega võitles. Ta mäletab, et lootis pidevalt, et ema saab haigusest jagu, kuid tal tekkisid ka kõhklused, sest ta ei kujutanud ette, et see on üleelatav.

Kui Nick Guzzone sai oma ema kohta ärevad uudised, oli New York pandeemia keskpunkt ning seetõttu pidi Nick olema valmis halvimaks. Kuid kõik läks hästi ja õed seljatasid haiguse edukalt.

Del Priore'i hooldaja Laura Halle räägib, et oli imetlusväärne vaadelda, kuidas eakas naine viirusest jagu sai. "Ta on alati nii positiivne ja naeratab," kirjeldab hooldaja Annat.

Ehkki Del Priore on 107-aastane, on tema lemmikuks ajaviiteks tango tantsimine. Kuni 100-aastaseks saamiseni käis ta igal hommikul oma sõpradega kohvi joomas. Tema õde Guzzone tegi jalatõsteid ka veel 90-aastaselt, vältis alkoholi, suitsetamist ja piimatooteid.

Perekond loodab peagi omavahel kokku saada ja teineteisega aega veeta.

Vaata pilti Anna Del Priore'st SIIT.

Allikas: Washington Post