1. Tunned, et sa ei vasta standarditele
Nüüd, kui oled ametlikult jõudmas täiskasvanuikka, tunned, et pead end kiiresti kokku võtma ja asjalikuks hakkama. Sul ei ole veel lapsi ja peret? Kohe pead saama! Ja kus on karjäär? Teistel sinuvanustel on majad ja autod, sina aga elad üürikas või hoopis vanematega... Sa paned end tohutu surve alla ja tunned, et oled läbi kukkunud, kui pole kõiki eelpoolnimetatud asju veel saavutanud.

2. Valetad oma vanuse kohta
Kuigi selleks tegelikult põhjust ei ole, ei taha sa enam oma vanusest eriti rääkida ja avastad, et oled end natukene nooremaks teinud.

3. Sead oma varasemad saavutused kahtluse alla
Sa vaatad tagasi oma tegemistele, tööalastele võitudele ja saavutustele isiklikus elus ning leiad äkki, et need ei olegi eriti midagi väärt.

4. Tunned end kohtingumaailmas ebakindlalt
Ränk südamevalu, stress ja kurbus lahkumineku pärast, rahulolematus olemasoleva suhtega või masendus üksinduse pärast on kõik 20ndate lõpu kriisi märgid. Ükskõik, millises seisus su suhted parasjagu on, sa pole rahul ja stressad pidevalt, kuidas olukorda muuta või parandada.

5. Kahetsed
Su töö on vale, mees nõme, kool halb, sõbrannad rumalad ja üleüldsegi - mille kuramuse pärast pidid sa oma elus nii palju valesid valikuid tegema? Sa kahetsed pea kõiki otsuseid, mis on viinud su just nii kaugele, kus sa praegu oled ja nutad taga kaotatud aega.

6. Rahaprobleemid kimbutavad
Kui sa lapsepõlves oma tulevikku ette kujutasid, ei mõelnud sa tõenäoliselt, et sa elad palgapäevast palgapäevani, pead väga täpselt jälgima oma väljaminekuid ja loobuma väga paljudest suurematest ja väiksematest soovidest. Paraku see just nii läkski ja see on masendav. Teine võimalus - sa ei suuda kuidagi aru saada, kuhu see raha ometi kaob, elad pidevalt võlgades ja tunned süümekaid, kuid ei suuda siiski loobuda uuest kingapaarist...

7. Kahtled karjäärivalikus
Sa tunned, et su töö ei paku sulle enam midagi ja mõtled väga tõsiselt karjäärivahetusele. Igatsed tööd, mis toidaks lisaks rahakotile ka su hinge ja sa imestad tõsiselt, kuidas sa üldse oma praeguse ameti otsa sattusid.

8. Identiteedikriis
Su väärtushinnangud ja arusaamine asjadest muutuvad ja ühel hetkel ei tunne sa selles muutuste keerises enam isegi ennast ära. Sa kahtled endas ja oma otsustes ja oled sunnitud muutma oma kõige kindlamaidki põhimõtteid.

9. Võrdled end oma eakaaslastega
Su parim sõbranna on kolme lapse ema, teine sõbranna juhib oma firmat, klassivennad viivad oma unistusi täide teisel pool maakera ja sina tunned end nendega võrreldes väikese ja tühisena. Hoogu lisab muidugi ka Facebook, kus kõikide su sõprade elud tunduvad olema imelised ja täiuslikud. Enne kui meelt heidad, mõtle, milline sinu Facebooki profiil sõpradele tunduda võib - kas oled sinagi oma elu vaid täiuslikuna kujutanud?

10. Sa ei viitsi enam väljas käia
Sõbrad pidutsevad linna ägedaimates pubides-klubides-baarides, korraldavad vingeid sünnipäevapidusid ja niisama olenguid, kuid sina eelistad aega veeta teleri ja šokolaaditahvli seltsis ja jääksid parema meelega hoopiski talveunne.

11. Sa oled kaotanud eneseusu
Suhetega on kõik hästi ja oled tõusnud karjääriredelil kenasti, kuid millegipärast tunned sa end ikkagi luuserina.

12. Kaotad huvi oma tervise vastu
Su tujud kõiguvad ühest äärmusest teise ja kogu selle emotsioonide möllu keskel ei pööra sa enam piisavalt tähelepanu oma heaolule ja tervisele. Mattud liialt töösse ja unustad kõik muu enda ümber.

Allikas: Huffington Post