Mõni inimene lihtsalt ei taha märgata enda sees peituvat headust ja eelistab käituda vastikult. Need inimesed ongi tõeliselt õelad ja nad lausa naudivad seda. Kui sa sellise inimesele teele ette jääd, ole valmis, et ta kasutab sind ära ja manipuleerib sinuga ilma sellele sügavamalt mõtlemata.

Need 13 ohumärki aitavad sul mõista, kas inimene on õel:

1. Nad eitavad reaalsust

Õelad inimesed ei nõustu kunagi sellega, mis on sinu meelest õige. Nende jaoks on olemas teistsugune reaalsus ja nad ei kavatsegi millegi muuga leppida.

2. Nad pööravad fakte enda kasuks

Õelad inimesed suudavad pöörata igat fakti enda kasuks, kui see ei ühti hetkel nende eesmärkidega või reaalsusega, mille järgi nad elavad. Nad on alati valmis asju kontekstist välja rebima ja looma "alternatiivseid" fakte, mis nende tahtmistega sobivad.

3. Nad varjavad sinu eest olulist informatsiooni

Kui õelad inimesed usuvad, et miski võib nende loodud indentiteeti ohustada, on nad valmis selle kohta infot salajases hoidma. Valetamine või mitte, nad varjavad neid asju sinu eest ja kasutavad seda olukorda enda heaks ära. Kui sa aga tõele jälile saad, pööravad nad selle enda kasuks, vürtsitavad asju ja panevad su end süüdi tundma, et sa neid ei usalda.

4. Nad juhatavad inimesi eksiteele

Kui õelad inimesed tahavad, on nad valmis sind selliselt eksiteele juhatama, et tunneksid hirmu ja oleksid haavatav. Nad teavad täpselt, kuidas valida õigeid sõnu, et äratada sinus endale sobivad tunded. Ja lõpuks hakkad sa nende versiooni tõest ka ise uskuma.

5. Nad valetavad alati

Valetamine on õela inimese eneseväljendamise viis. Nad ei suuda koguda oma peas kokku mõtet, lisamata sinna midagi mahlakat. Nad valetavad selleks, et saada tähelepanu või nad lihtsalt naudivad teiste inimeste lollitamist. Ja iga kord, kui aru saad, et sulle valetatakse, katavad nad selle veel tosina uue valega.

6. Nad ei kahetse kunagi midagi

Õelad inimesed ei tunne end halvasti, kui nad on mõne inimese hävitanud või plaaninud hävitada. Nad näevad teisi inimesi kui mängunuppe oma õelates mängudes. Ja parimad inimesed on alati parimad nupud! Kui nad märkavad, et oled liiga hea inimene, proovivad nad seda kohe ära kasutada ja kohtlevad sind seejuures kui prügihunnikut.

7. Nad ei vastuta millegi eest

Õelatel inimestel puudub moraalne kompass. Nad teevad alati seda, mida tahavad ega tunne end kunagi vastutavana. Kui nad tajuvad, et neid hakatakse milleski süüdistama, vahetavad nad suunda enne, kui see nendeni jõuab.

8. Nad on suurepärased manipulaatorid

Õelad inimesed on manipuleerimise meistrid. Nad on alati teistest kümme sammu ees pool ja leiavad alati võimaluse manipuleerimiseks. Nad võivad panna sind mõtlema, et sa oledki rumal ja mõjutada tegema asju, milles nad ise kompetentsed ei ole. Aga hiljem võtavad nad kogu au muidugi endale, jättes sind mõtlema, et hoopis sina polnud piisavalt kompetentne.

9. Nad ei toeta kunagi kedagi

Kui õel inimene tuleb sulle appi, pea meeles, et tal on siinjuures kindlasti enda tagamõte ja ta ei hooli sinust üldse. Teiste sõnadega, tegemist on inimesega, kes saabub kohale just siis, kui kõik läheb justkui hästi ja kaob, kui asjad hakkavad halvasti minema. Seega ei tohiks sa tema peale kohe kindlasti lootma jääda.

10. Nad röövivad su aega

Kui nad teavad, et sul on kukil mõni tähtis tähtaeg või muud olulised tegemised perekonna või lähedaste sõpradega, poevad nad sulle sujuvalt naha alla ja kaotavad su ajataju. Nad ei soovi, et sul läheks neist paremini või sa veedaksid neist toredamini aega, mistõttu ei austa nad ka su soove ega kohustusi.

11. Neil on topeltelud

Õelad inimesed ei avalda sulle kunagi, millist elu nad tegelikult elavad. Kui me ütleme, et nad elavad topeltelusid, hoiame end isegi pisut tagasi, sest neil võib olla sada erinevat elu ja nad käituvad iga inimesega pisut teisiti.

12. Nad on kontrollfriigid

Selleks, et kõike koos hoida, peavad õelad inimesed täit kontrolli omama. Seetõttu on nad väga omandihimulised ja kontrollivad ning seda eriti sinu üle, sest nad ei taha oma vajalikku mängunuppu kaotada. Ja see kõik saab selgeks siis, kui nad kontrolli kaotavad.

13. Nad süüdistavad alati teisi

Õelad inimesed (arvavad, et nad) ei tee kunagi vigu ega tea ka seda, kuidas vabandada. Nad arvavad, et vabandamine on nõrkade komme, mistõttu nad soovivad alati, et keegi, kellele nemad on liiga teinud, peaks ise vabandama. Nende jaoks ongi täiuslik olukord siis, kui sina nende tehtud vigade eest vabandust palud.

Allikas: Love Unconditionally