Raha. Sa ei tea iial, kelle käes see enne sind on olnud, aga tõenäoliselt on seda omanud esmalt haige naine, siis mees, kes pärast tualetti käsi ei pese, siis kodutu, kelle plastiktopsi see loovutati ning viimaks müüja, kes armastab nina nokkida.

Lülitid. Näita üht koristajat, kes lapiga ka lüliti üle tõmbaks…

Ukselingid. Võib-olla neid isegi puhastatakse, aga tõenäoliselt siiski mitte. Kui vähegi võimalik, ära puuduta ukselinki palja käega. Meie ümber on sadu ja tuhandeid inimesi, kes ei ole kätehügieenist kuulnudki.

Arvuti klaviatuur. Eriti kui tegu on avaliku arvutiga, mida võivad kasutada paljud.

Tualettpoti nupp. Kes peseb käed enne, kui ta vee peale laseb? Mitte keegi. Mõtle sellele.

Mobiiltelefon. Millal sa viimati oma telefoni puhastasid? Aga mitu korda sa oled seda mustade kätega näppinud?

Tualettpott. See ei tule vast kellelegi uudisena, aga palun ära istu mitte kunagi avalikus kohas potile! Tee endale paberist raam või püüa olla poti kohal (jälgides samal ajal, et su aluspesu vastu prill-lauda ei läheks).

Ostukärude ja -korvide käepidemed. Need sada inimest, kes enne sind poes käisid, katsusid ka räpaseid ukselinke ja lüliteid...

Külmkapi link. Me peseme käsi enne söömist, aga kas ka enne toidu külmkapist välja võtmist? Need lugematud korrad, kui sa oled koju jõudes otse külmkapi juurde läinud...

Ühistranspordi käepidemed. Palun ära puutu neid palja käega, siin kehtib sama, mis ukselinkide ja käepidemete puhul.

Käigukang. Mitu aastat on sul auto olnud? Mitu korda oled sa käigukangi puhastanud?

Käed. Oled sa kindel, et inimene, kellega sa kätled on kuulnud, et käsi võiks aeg-ajalt pesta? Kui vähegi võimalik, viipa tervituseks, ära hakka igale ühele oma kätt pihku pistma.

Eskalaatori käetugi. Kui sa vähegi oskad tasakaalu hoida, pole sul seda tarvis. 

Köögikäsn. See kogub rohkem mustust kui miski muu su koduses majapidamises, nii et kas vaheta see iga 1-2 nädala järel välja või hakka kasutama nõudepesuharja, mille saab vahel nõudepesumasinasse pista.

Koodipaneelid. Olgu siis kortermaja uksel või kaupluses pin-koodi sisestades, neil nuppudel on üsna räpane minevik.