1 Tee kolm korralikku investeeringut:

kvaliteetne mantel, vastupidav käekott ja suurepärane saapapaar. Võid vabalt kogu ülejäänud outfit’i kiirmoebrändidelt soetada, sest nende kolme esemega näed alati šikk välja.

2 Tea, et enesekindlus ei võrdu sotsiaalse aktiivsusega.

Tahad külastada põnevat üritust, et leida uusi tutvusi, aga kardad siseneda ruumi, kus on ainult võhivõõrad? “See võib olla hirmutav, sest inimesed mõõdavad sind pilkudega. Piisab, kui lihtsalt tutvustad ennast — see aitab sul end koguda ja mugavamalt tunda,” ütleb etiketiekspert Danielle Di-Masi.

3 Suhtle ainult nendega, kes lubatud ajal tõesti helistavad.

Kui su telefon ei helise, ei ole sa tal meeles… “Olen hõivatud” on teisisõnu “jobu“ — see sõna käib just selle kuti kohta. Sa väärid seda telefonikõnet. Just, sul on õigus — tema on see mees, kes inspireeris kirjutama kõiki “Seks ja linna” episoode.

4 Tee alati teadlikke valikuid.

“Iga kord mõnd toodet ostes sisendad selle loonud firmale, et jätkake samas vaimus. Oma ostuga toetad kõike, mida see ettevõte teeb: igat tooraineallikat, pakendamisviisi, kõiki nende poolt järgitavaid keskkonnastandardeid, tööandja-töötaja suhet. Sul kulub aga vaid mõni sekund, et teha teadlik otsus, mis mõjutab sind, su lähedasi, loomi ja keskkonda,” selgitab kosmeetikabrändi Be Genki asutaja Sam Sargent.

5 Loe Nora Ephroni raamatut “I Feel Bad About My Neck”…

… ja näita ka teistele, et teed seda. Lisaks sellele, et sa lihtsalt PEAD selle oma elu jooksul läbi lugema, ära unusta, et raamatuhuvilistele meeldivad teised samast asjast huvitatud isikud (uued tutvused ja jututeemad!).

6 Õpi komplimente vastu võtma.

Kui keegi sind kiidab, pead ütlema ainult “aitäh”, mitte: “Tänan, aga ma ei armasta oma uut soengut…” või “Mulle meeldivad sinu küüned palju rohkem.” Piisab vaid ühest sõnast.

7 Tea nude’i võimu.

Nude-toonis küünelakk laseb kätel paista saledamana. Sama kehtib ka nahatoonis kingade kohta — nende kandmine muudab jalad silmnähtavalt sihvakamaks.

8 Kombed loevad.

Kui see juba jutuks tuli, siis ära iial deidi kutiga, kes on ettekandja või müüjaga ebaviisakas. Mitte kunagi!

9 Pea meeles:

“Karjäär on imeline, aga sa ei saa külmal talveõhtul selle kaissu pugeda.” Kes seda ütles? Steve Jobs? Michelle Obama? Ei. Marilyn Monroe. Õige jutt, Marilyn, oleme nõus.

Loe ja vaata Cosmo oktoobrinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Nicole Scherzinger

• Eksklusiivintervjuu Rita Oraga

• Mehed ja mood – miks me ei klapi?

• Pea Rootsi lauas piiri

• Mul ei ole und

• Kuidas õigesti tülitseda?

• Cosmo SOS stiiliabi

10 Maga korralikult.

Hommikune kofeiinilaks võib sind küll pärast pikaleveninud õhtut ergutada, aga peale 17 ärkvel oldud tundi (mis jätab sulle kõigest 7 tundi magamiseks) on su visadus võrdväärne olukorraga, kui veres on 0,05% alkoholi.

11 Ära suru teistele peale oma arvamusi.

“Väga üleolev on mõelda, et kui sulle miski ei meeldi, siis kohe kindlasti on see halb. Ma ei armasta Hiina toitu, aga ma ei kirjuta artikleid, püüdes väita, et seda pole olemas,” ütleb raamatu “Bossypants” autor Tina Fey.

12 Ära kiirusta armastust tagant.

Enne härra Õige leidmist armud keskmiselt kaks korda — vale kutt viib sind õigele lähemale. Sobimatuid mehi on kuhjaga. Ära lihtsalt loo liiga suuri illusioone, liigu edasi ja ole iga kogemuse eest tänulik.

13 Piserda parfüümi enne riietumist.

Lisaks sellele, et tunned end seksikamana, kui piserdad kehale parfüümi vaid pesus olles, jätavad lõhnad riietele ja ehetele plekke ning muudavad neid tuhmimaks.

14 Ole hea sõbranna.

Teised naised peaksid olema sinu liitlased, mitte vaenlased. Madeleine Albright on öelnud: “Põrgus on eriline koht naistele, kes oma sookaaslasi ei aita.”

15 Neiu, tunne etiketti!

Sa pole restoranis kindel, milline leivataldrik on sinu oma? Jäta meelde, et see on alati vasakul ja joogiklaasid paremal pool.

16 Kallista.

Iga päev. Parim sõber ajas sind naerma? Emba teda tugevalt! Ta tegi sind hoopis vihaseks? Kallista see endast välja! Kaisutamine päästab valla samasugused neuroloogilised signaalid nagu valuvaigistigi. Nii et kallista kedagi iga päev ja peavalu on minevik.

17 Joo nautimiseks, mitte purju jäämiseks.

Üks äge nipp: külmuta viinamarjad ja kasuta neid järgmisel korral veini sees jääkuubikute asemel. Sel moel ei muutu su jook lahjaks ja vesiseks.

18 Ainus kord, mil sa võid tõeliselt põruda, on siis, kui loobud.

Teistel kordadel elu lihtsalt õpetab sind, olgugi, et vahel võib õppetund liiga hilja kohale jõuda.

19 Mõista inimeste üle kohut nii aeglaselt kui võimalik.

Me kritiseerime pidevalt teisi — see on inimeste loomuses. Mida kiiremini sa järeldusteni jõuad, seda tõenäolisem, et sul pole õigus.

20 Ära muutu sukkades vanaemaks.

Sul võiks olla vähemalt üks paar seksikaid õhukesi sukki ja üks paar pakse sukki, mis sobivad imehästi külmaks talveks.

21 Armasta kõiki.

Tõsiselt! Oled sa kunagi mõelnud, miks kõik jumaldavad kutsikaid? Aga sellepärast, et nad armastavad kõiki. Leia endas samasugune joovastus iga kord, kui uue inimesega kohtud — naerata, nooguta ja ole entusiastlik. Pane tähele, et nõnda lood endast suurepärase esmamulje.

22 Ole enda MacGyver.

Võid seda olla igal ajal. Näiteks, kui sul on kiire, saad juuksesirgendajat triikrauana kasutada. Kõige paremini toimib see särkide kraedel, sallidel ja riiete äärtel.

23 Kui poseerid piltidel…

… mõtle, et ainsad, kes neid pilte näevad, olete sina, su vanemad ja tulevane ülemus.

24 Söö rohkem värsket kraami…

… selle asemel et süüa toitu, mis pole jõudnud sinuni loomulikul teel.

25 Ole sõber vähemalt ühe inimesega, kes on 70+, ja mõnega, kes on noorem kui 7.

Sa ei kujuta ette, kui palju nad su maailmavaadet avardavad.