Veiko, nimetage teda siin nii, tunnistas, et ta ei soovi, et tema viimane elada jäänud aasta oleks masendav ja kurb. “Ma arvasin alati, et elan 50-60aastaseks — mul on haigus, mis nõuab pidevat ravimite võitmist,” kirjutas ta. “Paraku aga lõikas hiljutine tüsistus mu elu 6-12 kuu pikkuseks.”

Veiko on olnud abielus neli aastat, aga ühiseid lapsi tal abikaasaga ei ole. “Mul pole südant, et seda uudist oma naisele rääkida. Ma isegi ei tea, kuidas seda teha,” möönas mees. Selle asemel on tal hoopis teistsugune idee, kuidas oma elu viimased kuud mööda saata. “Olen keskkoolist saati raha kõrvale pannud, aga selle hoidmisel pole enam väga mõtet. Mu mõte on võtta osa sellest rahast ja minna naisega mõneks kuuks Austraaliasse ja temaga koos olla.”

Ta plaanib oma naisele halvast uudisest rääkida nende ühise reisi lõpus või vahetult peale seda, sest ta abikaasa on väga emotsionaalne ja nutaks vastasel juhul terve puhkuse aja.

See idee ei meeldinud paljudele teistele Redditi kasutajatele, kes kinnitasid, et Veiko naisel oleks talle keeruline andestada, kui ta selle plaani tõesti ellu viib. “Minu mees on samuti suremas ja ma tõesti palun sind, et sa talle sellest räägiksid. Ta ei anna sulle kunagi andeks, kui sa seda ei tee,” kirjutas üks naisterahvas.

“Muidugi on tal õigus sellest teada. Ma ei kujuta ette, kui vihane ta on, kui ta sellest nii hilja teada saab,” lisas teine.

Üks Redditi kasutaja tunnistas, et ta on ise sarnases olukorras olnud ja see rikkus viimased hetked tema lähedasega totaalselt ära. “Palun räägi talle. Mu ema varjas minu ja kogu perekonna eest, et tal on vähk. Me saime sellest lõpuks teada ja ta veetis oma viimase kuu haiglas ning tema lapsed ja abikaasa olid nii segaduses,” selgitas ta.

Aga oli ka inimesi, kes otsustasid olla Veiko poolt, sest uskusid, et ta viimased kuud peaksid olema nauditavad ja ta ei peaks mõtlema vaid oma naisele. “Ta soovib veeta oma elu viimased kuud nii, et ta saaks neid nautida,” kirjutas üks. “Ta teab oma naist piisavalt, et teada, et kui ta talle selle uudise teatavaks teeb, peab ta naist lohutama ja tema enda järelejäänud päevad lihtsalt kaovad.”

Allikas: Daily Mail