1. Kas šokolaad teeb paksuks?

Sõltub kogusest. Kui pistad nahka suure tahvli šokolaadi, mis sisaldab umbkaudu 500 kilokalorit, on tegu tõelise energiapommiga. Kui piirdud vaid paari reaga samast tahvlist või mõne šokolaadikommiga, pole hullu midagi.
Nõuanne: Krõbista rohkem ilma pähkliteta tumedat šokolaadi, see sisaldab vähem kaloreid ning rahuldab ka šokolaadinälja kiiremini.

2. Kas šokolaad tekitab punne?

Enamasti mitte! Punnikesi ja vistrikke tekib kehale eelkõige liiga aktiivse rasunäärmete töö tulemusel. Mõnikord võib ka rasvane toit aknet soodustada, kuid šokolaadist üksi küll täpikesi tulla ei tohiks, kui just pole tegu allergiaga mõne koostisaine suhtes.

3. Kas šokolaad tekitab sõltuvust?

Tõepoolest, mõned šokolaadis sisalduvad ained on potentsiaalsed sõltuvuse tekitajad, aga väga vähesel määral. Tegelikult ongi šokolaadi puhul pisut vale rääkida sõltuvusest, kõnelda võiks hoopis kirest.
Naudingut pakkuva maiuse täieliku ärakeelamise asemel luba endale aeg-ajalt pisut šokolaadi — parajas koguses ning südametunnistuspiinadeta.

4. Kas šokolaad on tervisele kahjulik?

Sõltub kogusest. Suur tahvel šokolaadi iga päev tähendab ka suurt hulka rasva ja suhkrut. Mõistlikus koguses naudi aga rahulikult, pealegi on mitmed uuringud näidanud, et kakaoubades leiduvad ained on organismile kasulikud.

5. Kas tume šokolaad on parem kui piimašokolaad?

Jah. Tumedas šokolaadis on vähem kaloreid, kuid see-eest rohkem väärtuslikke kakaos sisalduvaid aineid.

6. Kas šokolaad teeb õnnelikuks?

Otse loomulikult! Pehmelt suus sulav šokolaad ei paita mitte ainult maitsemeeli, sest pentaanhape tekitab lõdvestustunde ning ka “õnnehormoon” serotoniin moodustub kergemini.

7. Kas šokolaad aitab köha puhul?

Arvatavasti küll. Briti teadlased nimelt on leidnud, et kakaos sisalduv teobromiin on oma toimelt sarnane klassikalistele köharavimitele nagu näiteks kodeiinile. Kahjuks võib vaid selle aine kontsentratsioon pisut väikeseks jääda, et kõva köha lõplikult välja ravida.

8. Kas šokolaad kaitseb südant?

Kaitseb küll. Kakao sisaldab antioksüante flavonoide, mida leidub ka punaveinis ja rohelises tees. Tänu flavonoididele püsivad koed elastsed ning veresooned ei lubjastu nii kiirelt. Mida tumedam šokolaad, seda rohkem flavonoide.

9. Kas šokolaad sobib nahahoolduseks?

Sobib ja seda täiesti kasutatakse! Kakaovõid leidub paljude kreemide ja võiete koostises. Samuti pakutakse erinevaid šokolaadimaske, -mähiseid ja isegi šokolaadivanne maailma ilukliinikutes. Eriti hästi pidavat taolised protseduurid mõjuma kuivale nahale ning milline lõhn on nahal pärast korralikku šokolaadivanni…