Mõnda aega tagasi anti mulle/meile üks imeline tööriist, eelkõige mineviku transformeerimiseks ja näen järjest enam kuivõrd multifunktsionaalne see tegelikult on. Ja järjest suureneb tänulikkus selle eest. Mida rohkem ma seda kasutan, seda suurepärasemaid tulemusi ma saan. Minu puhul toimib see, kui seda kasutan, täiesti uskumatu abivahendina sisemise vaikuse ja vabaduse hoidmiseks. Kui see kokkulepe endaga sõlmida ja sisemine otsus, kogu alljärgnev süsteem endas kinnistada, siis selle kasutamine võib transformeerida iga kord kogu probleemiga seotud energeetilise pagasi, mis parajasti reaktsiooni põhjustas.

Kokkulepe enesega kõlab: “Mõistan, et minevik on möödas, see on paratamatu, seda ei saa muuta.”

Raske võib olla ka muuta, kuidas me kurbadele minevikuseikadele mõeldes ennast tunneme ja kuidas see meid mõjutab. See tööriist, millest siin juttu tuleb ongi mineviku kogemise muutmiseks. See eeldab võimet oma mõtteid jälgida ja teadlikkust, et meie mõtted ei ole meie ise. See kehtib igasuguste mõttemustrite kohta, mis iganes meelde tulevad. Mis on millalgi häirivalt peas kedranud ja tundub, et võivad uuesti tagasi tulla. Valud, tervisega seotud mõttemustrid, valusad mälestused, millest pole olnud pääsu. Esmalt tuleks endale selgeks teha, et elu toimub reaalselt ainult olevikuhetkes. Suund, millele võib põhimõtteliselt samuti keskenduda on tulevik, kuna see on siiski edasiviiv jõud, kuid kõik, mis on seotud minevikuga on nagu energeetiline koorem, mis ei lase sul edasi liikuda.

Heade ja ilusate mälestustega on tegelikult samasugune oht. Sa võid olla kiindunud mõnesse minevikus olnud meeleseisundisse või hetke, mida hirmsasti taga igatsed ja soovid kõigest väest, et see korduks veekord. Et sa suudaks seda nii head tunnet, mis toona oli, veelkord kogeda. Kuid seda ei juhtu täpselt samasugusena enam kunagi. Isegi kui püüad kõik detailid ja meeleseisundi taastada, võib see suurepärane tundmus nüüd tunduda mitu kraadi leigem. Võibolla kui suudaksid sellest mälestustest lahti öelda, saaksid kogeda midagi mitu korda paremat ja võimsamat, aga rippumine minevikutundmuse küljes ei lase sellel juhtuda. See tööriist, millest juttu tuleb, on muidugi mõeldud eelkõige negatiivsete ja häirivate mõtete jaoks.

Enamus probleeme, millega tegeletakse tuleneb seostest minevikuga. Kõik meie probleemid pärinevadki minevikust. Kui suudad keskenduda olevikuhetkele, võtmata kaasa ühtegi uskumust enda nõrkuste kohta, harjumust, mõttemustrit või muud sellist, siis jääb reaalseid probleeme alles väga vähe või ei jää ühtegi.

Kõigil on muresid, andestamatuseid, nõrkuseid, sõltuvusi ja lahendamata probleeme, mis on pika perioodi vältel meile peavalu põhjustanud ja tuletavad ennast üha uuesti ja uuesti meelde. On asju, mis pole lahendust leidnud, mis meile enda juures ei meeldi, mida me tahaks muuta, aga lõplikult pole me seda suutnud. Pole aidanud ei vaimsed ega psühholoogilised tööriistad ega lähenemisviisid.

Kusjuures, muutus võib olla reaalselt juba toimunud, vastuvõetamatu olukord võib olla lahenenud, nii et tegu on juba reaalselt minevikuga, aga sündmustega seotud mälestused tulevad ikka häirivalt meelde. Meil võib olla nõrkuseid ja uskumusi, mis meid läbi elu on seganud. Need võivad olla seotud tervisega, hirmudega, mõtteharjumustega. Selge, et minevikus on meil olnud kõigil tõsiseid probleeme, asju mis meid siiamaani võivad häirida ja mõjutada.

Tööriist ise on imelihtne, kuid võimas. See kõlab nii: “See on möödas!”

Kui energia kehas vabalt liigub, siis see tööriist tühjendab füüsilise keha koheselt hetkel soovimatut mõtet ja reaktsiooni tekitavast madalamast ning tihedamast energiast. Ja käesoleval hetkel ligipääsetava osa ka muust energiasüsteemist ja aura kihtidest. Tõeline selle süsteemi teadvustamine ja taipamine on need, mis viivad vabanemise ning tervenemise juurde. Ning edaspidi iga järgmine kord kui soovimatu mälestus kusagilt energeetika, psüühika või alateadvuse kihtide vahelt mõttena välja koorub on see vähem valuline. Nüüdsest, kui sa tunnetad, et seesama soovimatu mõte on tulemas lausu enda sisse: “See on möödas.” Ja tunneta vabanemist, rõõmu ja pehmenemist südames.

See tööriist on täiesti uus, aga toimib suurepäraselt. Tasub teadvustada, et kui paljud inimesed hakkavad seda igapäevaselt kasutama, muutub see veel kordades võimsamaks. Sel juhul saab sellest midagi mantrasarnast, mis iga järgneva korduse järel muutub veelgi toimivamaks ja tugevamaks. Ka kõrgemad jõud toetavad meelsasti seda igaühes ja kõiges harmooniat manifesteerivat lauset omapoolse valgusega.

“See on möödas,” kõik eelnev on möödas, töötab igasuguste elumuutvate otsuste langetamisel abistava jõuna. Tasub teadvustada, kõik et see, mida sa probleemina koged, ei ole midagi muud kui energeetiline pagas, mida sa minevikust kaasa oled toonud. Olgu see siis misiganes. Soovimatu mõttemuster, nõrkus, sõltuvus, haigus, hirm või piirang. Kõik see on karmast, saatusest, valikutest, geenidest, mõtetest või õppetükkidest tulenev. Kuid see ei ole sina! Sinu niinimetatud probleem on lihtsalt energiakogum, mis ripub sinu küljes. Enda energiakihtide vahelt selle lahtipõimimine võtab niikaukaua kui võtab, aga: “See on möödas.” Protsess on käima lükatud.

Ja edaspidi, iga kord kui sulle see soovimatu ja sobimatu asi meelde tahab tulla või hakkab sind piirama, ütle kõvasti või vaikselt enda sisse: “See on möödas!” Seda lausudes sa aktsepteerid seda osa endas, mis on sulle kannatusi põhjustanud. Seda öeldes sa tunnistad, et oled mõistnud kogu seda õppetundi, mis käesoleva minevikuteemaga seostub. Seda öeldes võtad sa selle soovimatu minevikust pärineva mõttemustri või uskumuse enda rinnale, tänad seda ja asetad selle enda selja taha, õpitud õppetükkide riiulisse.

“See on möödas.” Seda öeldes sa andestad sellele sündmusele, sellega seotud inimestele ja iseendale. Seda öeldes sa pöörad oma pilgu olevikku ja tulevikku. Seda öeldes tunned lähedal, oma selja taga sulgumas kuldsest valgusest, hästi toetavaid ja julgustavaid energiaid, uksi, mis ei lase sul enam minevikule mõelda. Agiteerides sind pöörama pilku olevikku. Seda öeldes palud sa oma kaitseinglil neid uksi enda eest valvata, et su mõtted ei eksiks enam minevikuradadele. Seda öeldes tajud enda meelekohtadel kuldsest valgusest silmaklappe, mis ei lase sul enam selja taha, minevikku vaadata.

“See on möödas.” Seda öeldes sisse hingates ja natuke järsemalt välja hingates vabastad sa minevikusündmusega seotud energeetilised sidemed ja lõpetad seosed. Saad minevikuseostest vabaneva energia tagasi. Selle lisaenergiaga saad nüüdsest oma olevikku ja tulevikku luua selliseks, nagu sa oled seda alati soovinud. Saad energeetiliselt täielikumaks. “See on möödas.” Seda öeldes tänad sa loojat tema kõikevõitva ja muutasuutva väe eest ja et viimaks on su palved täidetud.

Selle tööriista võimsuse tõeline ulatus võib ennast sulle avada, kui taipad, et just vajus minevikku ka minut aega tagasi juhtud sündmus. Kõik mis oli, minut veerand tundi, kaks tundi, päev või nädal tagasi, on ka minevik. Ja “See on möödas.” Sa ei pea sellest enam mõtlema.

Mis kõige tähtsam, otsustamatused on möödas! Mõtle millelegi, mida sa oled püüdnud muuta. Miski, mida sa oled oma ellu soovinud, mida sa oled tahtnud hakata tegema rohkem või tihedamini. Proovi, hinga sügavalt sisse, alakõhtu, mõeldes mida sa tahaksid nüüd järgmiseks teha, hinga järsult välja kõik see, mis sind senini on takistanud. Ja otsusta, et takistused on möödas. Lausu: “See on möödas.” Peale seda on kõik uus. Nüüd võid minna tegutsema! Nüüd võid minna näiteks teleka ees istumise asemel hoopis jooksma. Nüüd on see möödas! See aitab… Nüüd aitab! “See on möödas, kui mul polnud piisavalt elujõudu või tahet asju tõeliselt muuta.”

Iga kord peale otsust, “See on möödas!” jääb mõte probleemist harvemaks. See on tööriist, mis paneb teatud etapile punkti. Kui see on öeldud, on märk maas. Sellele saad oma teadvuse ja alateadvuse keerukuses, hoomamatuses ja kontrollimatuses alati toetuda. Nüüdsest on su mõtete määramatus saanud konkreetse nullpunkti. Nüüdsest on sul punkt, millele toetuda. “See on möödas” ja punkt. Mõtted ei saa enam abstraktselt tulla ja minna ning sa ei ole enam nende pillutada. Sa oled otsustanud. Sa oled lausunud: “See on möödas.” Nüüd on see möödas!

Rohkem sarnaseid teemasid leiad Taavi blogist http://rahuleidjad.wordpress.com/. Head lugemist!