Aavo tütar kirjutab:
“Seda teksti kirjutades tuli mulle mitmeid kordi pisarad silma. Nii kurbusest, kui seda kõike meenutan, kui ka õnnest, et tänu teile sai minu isa vajalikud ravimid. Tänu millele minu 5-kuune tütar saab tundma oma vanaisa.

Haigused tabavad teisi ja filmides, mitte meid või meie pereliiget — see oli meie perekonna arvamus enne, kui meie isal avastati natuke rohkem kui kolm aastat tagasi haigus nimega lümfoom.
Isa tervis halvenes ja perearst saatis ta kirurgi juurde kahtlusega, et tegu on songaga.
Kahjuks selgus juba mõni aeg hiljem, et songast oli asi väga kaugel ja isa vajab koheselt keemiaravi, kuna tema haigus oli selleks hetkeks 4.staadiumis.
Tol hetkel ei teadnud keegi meist, mida tähendab kui pereliikmel on vähk ja mida tähendab keemiaravi.

Meie perepea, kes oli alati olnud tugevam kui kalju ja meie kõigi tugi vajas nüüd meie poolset toetust ja tuge. Meilt ehk oma naiselt ja kolmelt tütrelt.
Mida aeg edasi, seda rohkem oli näha, kuidas keemiaravi võtab isalt viimsegi jõu, aga me pidasime vastu. Meie isa pidas sellele kõigele tublilt vastu.

Pärast pikka ravi saime arstidelt rõõmsa uudise, et kõik on hästi, haigus on kontrolli alla saadud ja edaspidi tuleb jälgimisel käia. Meie elu läks edasi nagu enne haiguse avastamist, ainult ühe erinevusega — olime saanud veel ühtsemaks ja veel toetavamaks perekonnaks kui kunagi varem.
Aga järsku, poolteist aastat pärast esimest keemiaravi, läks isa tervis üleöö taaskord halvemaks. Meie kõige suurem hirm ja õudusunenägu oli tagasi — haigus oli ootamatult tagasi tulnud. Sellel korral veelgi agresiivsemalt kui esimesel korral.

Pärast keemiaravi lõppu saime teada, et isa vajab ravimit, mida haigekassa ei finantseeri. Pidime pöörduma abipalvega vähiravifondi poole, kust saime loodetud vastuse. Teie toetus aitab isal edasi võidelda, et saavutada eesmärk, milleks on võimalikult hea ravivastus, millele järgneb allogeenne vereloome tüvirakkude siirdamine.
Aavo vajab meie abi! Foto: Kingitud Elu Facebook

Mäletame kuidas palusime isa, et ta alla ei annaks, öeldes “me vajame sind! “ — ainsad sõnad, mida me öelda oskasime. Ta vaatas meid ja oma kolme lapselast, kellest väikseim oli kõigest paarinädalane ja vastas: “Ma ei anna alla, tahan näha nende väikeste inimeseste kasvamist”.
Isa on väga vapper olnud ja pidanud kinni oma sõnadest — ta võitleb veel pikalt. Võitleb, et saada terveks ja näha oma kolme lapselast kasvamas.

Teie toetus on meie jaoks hindamatu. See annab isale võimaluse olla veel võimalikult pikalt meiega. Oleme terve perekonnaga imetlusega jälginud Kingitud Elu fondi tegemisi ja toetanud ka omaltpoolt. Sellistel hetkedel ei oska ettegi kujutada, et ühel hetkel võime meie ise seda vajada ja sellel korral kahjuks oli see just nii.

Aitäh Teile, tänu teile on meie isa veel pikalt meiega.”

TOETA JA JAGA: Aita Aavol ja teistel “mittekulutõhusatel” vähihaigetel võidelda raske haigusega:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB pank: EE211010220228917224
LHV pank: EE137700771001442514
Luminor pank: EE591700017003638161

Otsetee pangalinkideni: www.kingitudelu.ee/annetajale