Kes see Lumivalgekegi näiteks siis niiväga ikka oli?
„Lumivalgeke on naiivne ja rumal. Ta laseb end kurjal võõrasemal korduvalt ära petta, vaatamata pöialpoiste hoiatustele. Lumivalguke on nõus hea meelega hakkama pöialpoistele perenaiseks. Tundub, nagu peakski iga naine rõõmuga koristama, pesu pesema süüa tegema — nagu oleks kodutööde tegemine tema elu loomulik osa, isegi kui tegemist on kuningatütrega. Võiks arvata, et keetmine ja koristamine on vastuteene, mida Lumivalgeke peab osutama meestele selle eest, et need lubavad tal oma majja elama jääda.

Kuninganna seevastu on ainuke tegelane õpikus, kellel on kõrge ühiskondlik positsioon. Otseselt ei räägita tema poliitilisest võimust, kuid pole kahtlust, et tegemist on võimuka naisega …. Kuninganna on tegelikult tark, tema vaimsed võimed on suuremad, kui Lumivalgekesel. Ta suudab välja mõelda ja valmistada mitmeid vahendeid võistleja kõrvaldamiseks. Lumivalgeke ei tegele kordagi mõtlemisega. Kuningannal on hea näitlejameisterlikkus (ta suudab kolmel korral tundmatuseni ümber kehastuda), ta on järjekindel (kui ta esimesel katsel eesmärki ei saavuta, püüab ta teisel viisil uuesti) ja iseseisev (tegutseb enda parima äranägemise järgi, kelleltki nõu küsimata) … Lumivalgekesest pole võimalik leida positiivseid eeskujusid.“ Jnejne.

See pole kellegi poolt kolmanda päeva hommikul kellegi kiusamiseks sepitsetud följeton, tegemist on otsese tsitaadiga meie armsa Tartu Ülikooli pedagoogikaosakonna väljaandega „Soorollid õppekirjanduses“ aastast 2002. Toetanud on seda üllitist aga Avatud Eesti Fond ja laiemat tausta teades ning tundes võib siit ühtteist ka välja lugeda, mis nii naljakas enam ei tundugi. George Sorosit on nimetatud ka filantroobiks ja kindlasti on neid, kes tema toel ka midagi tõelist on korda saatnud. Maailma kindlasti ühe mõjuvõimsaima organisatsiooni — Kolmesaja Komitee ja paljude teiste (nt Bilderbergi Grupi) suur plaan on ametlikult sõnastatud ja see on ilus — Kuldne miljard.

Maailmas on tõesti 7 miljardit inimest ja numbristki on näha, et enamus neist on nullid. Piisab miljardist 1% elustandardi tagamiseks ja selle programmi elluviimine käib erinevate mitte ainult vandenõuteooriate alusel juba ammu. Ka Sorose fond saabus endisesse NSVL-i ja isegi relvastamata silmaga võis näha, kuidas muuhulgas hakati kokku ostma tippe ja kohapeal hakati toetama keskpärasust või isegi rumalust. Asjatundjad ja senised autoriteedid leidsid end olukorrast, kus neid ja nende töid enam vaja ei olnud, finantseerimine kuivas vaikselt kokku ja maine muudeti pisitasa olematuks või isegi naeruväärseks. Laiem eesmärk oli pisut ehk utreeritult teha maatasa senine teaduspotentsiaal, mida ei õnnestunud minema toimetada ja lõhkuda muuhulgas ka seni visalt juurdunud pere- ja soomudel, mis pidi pidurid peale panema rahvastiku juurdekasvule soodustades samas igati kõikvõimalikke seni harjumatuid kooselu ja eksisteerimise vorme, mis põhimõtteliselt iibe kasvu „negatiivsena“ hoidsid. Liiga räige ja jahmatav?

Tulles eelpool toodud tsitaatide juurde tagasi, võib igaüks ise edasi rehkendada. Kui viitsib muidugi.