1. Võtke paber ja pliiats. Hinnake 5-t Teile tähtsaimat suhet selliselt, et märgite + nende juurde, kus Te tunnete end väärtustatuna, õnnelikuna ja tõeliselt märgatuna ning – sinna, kus Te tunnete end piiratuna, ahistatuna, ebamugavalt. Seejärel vähendage aja panustamist miinusmärgiga suhetesse, neist lõpuks päriselt loobudes.

2. Leidke iga päeva 1h aega ainult enese jaoks, tehes midagi tõeliselt nauditavat selliselt, et sinna ei ole kaasatud ühtegi teist inimest - valmistage endale aroomivann küünaldega, minge ujuma-ratsutama-metsa, lugege tund aega oma lemmikraamatut, unustades kõik kohustused, sättige end pikalt ja minge siis välja jalutama, tehke endale oma lemmikmuusika playlist, lülitage telefon keset päeva välja ja minge rattaga sõitma.

Ühesõnaga tehke asju, mida te ise enim naudite selliselt, et korraldate need endale ise, ei kaasa teisi inimesi ja valdavalt võiksid need asjad olla tasuta või maksta sümboolse summa. Ja tehke niimoodi iga päev.

3. Õppige ja harjutage "EI" ja "JAA" välja ütlemist lähtuvalt Teie enda soovidest ning vältige teiste inimeste soovide ette aimamist, nende eest mõtlemast ja nende tunnetega ette arvestamist. Kui tunnete, et teile midagi meeldib või soovite osaleda, öelge "JAA", kui ei, siis öelgegi "EI", ilma end välja vabandamata või pikalt põhjendamata.

4. Püüdke vähehaaval loobuda vajadusest olla ülitubli ja teistele meelejärele. Kui te olete perfektsionist ja armastate kõike viimistleda, siis harjutage asjade pooleli ja segamini jätmist nii, et teete selle asemel midagi muud ja õpite seda nautima, ilma end süüdistamata või end tegevuse poolelijätmise eest oma peas nuhtlema.

Kui olete seda tüüpi, et teil on just raske asju lõpule viia, siis loobuge meelelahutusest seni, kuni teete asja lõpuni-esitate ära-annate üle ja teadvustage eneses see tunne, kui saite tehtu valmis enne tähtaega, õigeks ajaks või saite positiivse tagasiside osaliseks.

5. Hakake end võrdlema endaga mitte teistega. Kas te olete täna armastavam, hellem, mõistvam kui olite aasta tagasi? Kas mõistate oma sõnade, tegude, suhtumise tagajärgi endale ja teistele täna selgemalt kui aasta tagasi?

Kas teete iga päev midagi väikest, mis näitab, et oskate ennast hoida – leiate aega korralikuks lõunaks, sööte tervislikku toitu, kannate õiget rõivastenumbrit ja teile sobivat stiili, kas väljendate nii oma sõnas kui mõttes tänulikkust selle kõige eest, mis Teie elus täna võrreldes eilsega paremini on?

Kui hakkate tegelema teiste inimeste asemel endaga, võite märgata peatselt kolme olulist muutust – teie enesetunne hakkab tõusma, teie tervis muutub paremaks ja teie suhete kvaliteet muutub rahuldustpakkuvamaks.

See kõik tekib hetkest, mil te otsustate, et Teie ise olete oma elu peaosas, võimeline selle kõiki aspekte soovi korral muutma ning õpite nautima oma elu ilusaks loomise vastutust, millega kaasenevad suurenenud vabaduse-, õnne- ja rahutunne.

Armastage ja hoidke kõigepealt iseend, et oskaksite siis sama pakkuda oma kallitele!