Ketšup või tomatikaste

Pühi õrnalt võimalikult palju kastmest ära ja keera seejärel määritud kangas tagurpidi. Pane plekk külma vee alla ja “suru” plekk kangast välja. Oluline on, et külm vesi just pluusi või seeliku seesmisele küljele jookseks. Sega kokku valge veiniäädikas ja sidrunimahl ning hõõru kõik, mis veel järgi jäi minema.

Punane vein

Jookse kiiresti vannituppa või kööki ja pane plekile mineraalveega niisutatud majapidamis- või vetsupaberitükk peale. Tupsuta! Seejärel kalla sinna hunnik soola ja lase vähemalt 10 minutit mõjuda. Loputa võimalikult kuuma veega ja viska seejärel määrdunud asi pessu. Toimib ka õlle- ja puuviljaplekkide puhul!

Šokolaad või kohv

Hõõru võimalikult palju šokolaadist õrnalt minema ning leota seejärel plekki kuuma vee all. Seejärel hõõru soodaga. Kui see ei toimi, siis proovi ka harilikku plekieemaldajat ning pane seejärel pluus või misiganes ese mustaks sai pessu.

Rasv

Rasvaplekid on paljude suurimaks hirmuks, kuigi tegelikult ei ole asi üldse niivõrd hull. Riputa plekile peale natukene beebipuudrit, mis rasva endasse imeb. Siis hõõru see õrnalt majapidamispaberiga ära. Korda seni, kuni plekk on kadunud. Kui see ei toimi, siis proovi söögisoodast ja veest kokkusegatud pastat.

Allikas: Sheknows