Korduvkasutusega kinnitiga kilekott
Üks vajalikumaid asju, mahutades hõlpsasti reisimiseks mõeldud minipakendis hügieenitarbed, lekkiva šampoonipudeli, märjad ujumisriided, reisiatlase ja porised jalanõud. Läbipaistvus võimaldab seljakotist suurema vaevata just õige kilekoti üles leida.

Plastikust riidepuu
Paljudes hotellides on riidepuud, mida ei saa kapist välja võtta — need on kinnitatud toru külge, et pikanäpureisijatel elu keerulisemaks teha. Samas soovib korralik reisija kuivatada oma riideid vannitoas või panna lihtsalt asjad sirguma. Ja leidub ööbimiskohti, kus pole üldse riidepuid.

Riidetükk
Selline universaalne, mis vajadusel on sulle kehakatteks, istmealuseks, rätikuks, laudlinaks või kardinaks. Ei võta palju ruumi, aga võib osutuda väga vajalikuks.

Kleeplint
Väike rull kleeplinti võib ära kuluda mitmel elujuhtumil: on vaja lappida rebenenud kohvrit või vajab kinnitamist rendiratta pedaal. Vali värviline kleeplint, nii on lihtsam oma kohvrit lennujaama kotimerest üles leida.

Mullikile
Et ei jääks reisilt kaasa ostmata üks hea pudel veini, mille saab turvaliselt mullikilesse mähkida ja kohvris kindlasse kohta panna.

Mugavad jalanõud
Plätud või mõned kergemad jalavarjud. Aitavad päeva lõpuks väsinud jalgadel rahuneda, või kui hotellis on ühiskasutusega WC-dušširuum — pole just mõnus endale jalaseent hankida. Lihtsasti äravõetavad jalanõud kiirendavad ka turvakontrolli läbimist lennujaamas.

Kõrvatropid
Need säästavad su kõrvu kärarikastes suurlinnades ning on käepärased vahendid ka juhuks, kui satud lennukis kõrvuti istuma või ühte tuppa magama norskava kaaslasega.

Kiirkeedukann
Sobilik neile, kel meeldib ärgates juua tassike teed. Miks mitte ka pärast pikka väsitavat päeva võtta välja oma kaasa pakitud teepakike või lahustuv kohv, suhkur.

Pehmekaaneline raamat
Kerge kaasas kanda ja näiteks igaval ooteajal lennujaamas hea lugeda. Raamatuantikvariaadist võid valida endale meelepärase lektüüri.

Vannivaht
Seda muidugi juhul, kui ööbid odavamas hotellis ja kui saad vanniga toa. Hea on hoida varuks väike šampoonipudelike, mida saad reisi tarbeks taas täita. Saad lihtsalt tekitada luksusliku tunde, mõnuledes vahuses vannivees pärast tundidepikkust vaatamisväärsustega tutvumist.

Hambaniit
Vana hea asi, mis säästab su hambaid hullemast, aga aitab keerulisemateski olukordades. Näiteks kui peaks laevareisil katki minema bikiinitopi kinnitusaas, saad kiiresti asendada selle hambaniidiga. Küll ajutiselt, aga häda korral hea viis.

Termokile
Kaval kaks-ühes asjake, üliõhuke alumiiniumfoolium või aluminiseeritud PVC-kile. Kasutatakse keha soojendamiseks ekstreemsetes olukordades. Hõbedane pool on keha alajahtumise korral, kuldne pool keha ülekuumenemise korral. Mahult väike, võttes seega väga vähe ruumi.

Rohukotike
Kõhuvalu, peavalu, hambavalu — pole just reisile oodatud, aga ega nad ei küsigi. Selleks puhuks on hea kaasa pakkida sind enim kimbutavate hädade vastu aitavad rohud. Tavaliselt on tabletid pakendatud suurte lehtedena. Lõika kaasa vaid mõned, nii saad ruumi kokku hoida.

Lisa sinagi mõni asjakohane nipp ja reis võib alata!