Aastaid füüsilise vägivalla ohvriks olnud Kaisa (nimi on muudetud) räägib saates, et ära tuleb minna kohe, sest vägivallatseja muutub aina julmemaks ja see mõjub väga raskelt lastele. Praegu kahetsebki Kaisa kõige rohkem seda, et tal äraminek nii kaua aega võttis. "Üks lastest kardab isegi praegu veel, kuigi ta on juba kümnene. Ta kardab lihtsalt kõva häält, ta kardab järsemaid liigutusi, see hirm on temas sees, tema keha mäletab kõike seda, mis on juhtunud. Ta ei julge minust eemale minna, kellelegi külla minna, isegi vanaema, vanaisa juurde ei julge ta ilma minuta minna." Kaisa üritas mitmeid kordi ka põgeneda aga see kõik lõppes veelgi traagilisemalt.

Saates räägib oma loo veel üks vaimse vägivalla ohvriks langenud naine ja tema lapsed, kes pidid taluma pidevaid alandusi, solvanguid, mõnitusi. Saates räägib üks riigikogu liige, kes on ise lühiajaliselt näinud kõrvalt vaimset ja füüsilist vägivalda ning psühholoogid ja politsei.

"Saates osalejaid kuulates tuli mitmeid kordi endale ka klomp kurku, sest nii valus on kuulata, milliseid kannatusi on pidanud taluma lisaks täiskasvanutele ka väikesed lapsed. See pole õige ja me peaksime kõik märkama rohkem mis meie ümber toimub. Ka nende inimeste sõnum oli see, et miks me ei suutnud õigel ajal ära minna," räägib saatejuht ELo Mõttus Leppik.

"Aga vägivallatsejad on väga head manipulaatorid, nad püüavad oma ohvri isoleerida, lõigata läbi kõik tema sidemed ja seega võimaluse ka abiks. Meie saate sõnum on see, et igasugune vägivald on vale ja lubamatu. Igast olukorrast on olemas väljapääs ja vägivallatsejast tuleb minna kohe lahku," lisab saatejuht Katrin Tibar.

"Avameelselt..." on eetris täna kl 21.00 Kanal2`s.