„Ma usun, et alguse sai see tõesti siit, kuna suurem osa kohalikest naistest on tõmmud ja tugeva pigmendiga, kuigi bikiinid on juba aastakümneid väga tillukesed,“ arutleb üks pikka aega Brasiilias elanud eestlanna teemal, kust on tulnud väljaspoolt Brasiiliat tuntud termin, mis paljudele brasiillastele endile suurt midagi ei ütle.

Üllatuslikult muidu vabameelsed Brasiilia naised vahatamisest omavahel eriti ei räägi, vibraatorid ja (anaal)seks on aga nende omavahelistes jutuajamistes üsna igapäevased teemad.

„Kord, kui läksin jalgu vahatama, küsisin niisama huvi pärast, mida miski asi „menüüs“ tähendab,“ meenutab mõnda aega Rio de Janeiros elanud ameeriklanna Amy, „leti taga istuv tütarlaps hakkas kohe seletama, et vot sellega tõmmatakse sul kõik karvad ära ja meestele jubedalt meeldib. Ma ei mäleta enam, kuidas seda kutsuti, aga kindlasti mitte Brazilian waxiks.“

Itsitades jagas Amy hiljem oma lugu kohaliku sõbrannaga. „Ütlesin talle, et näed, mulle pakuti täna salongis Brazilian waxi,“ meenutab Amy naerdes.
„Mis see veel on,“ ei saanud Amy sõbratar asjast aru, kuid kaamenes näost tuntavalt pärast Amy selgitust. „Appi, ma ei tea küll kedagi, kes seda teeks,“ teatas sõbratar ning sellega loeti teema lõppenuks.
Lõuna-Brasiiliast pärit Morgana kinnitab Amy lugu — väidetavalt pole Brazilian wax Brasiilia naiste seas väga populaarne. „Muidugi me vahatame bikiinipiirkonda, muidu ei saaks ju randa minna, aga teatud piirideni,“ räägib Morgana ning vahetab kiirelt teemat.

„Hah, see on täielik vale,“ kuulutab aga Eduardo, täisvereline Brasiilia mees, kelle kogemused kohalike neidistega räägivad teist juttu.
„Suurem osa tüdrukuid on alt ikka täitsa paljad. Lihtsalt see on teema, millest nad teistega ei räägi,“ kinnitab Eduardo, „huvitav tegelikult, kuidas neil pole probleeme oma sõbrannadega seksist rääkida, aga tuti vahatamise teema on sarnaselt eneserahuldamisega täielik tabu.“
Eduardo on — nagu suurem osa brasiillasi — hügieeni- ja tervisefriik ning ei pea lugu karvastest tütarlastest. „Andestust, aga siinses troopilises kliimas peaks vahatamine olema kohustuslik,“ on Eduardo veendunud, „ja seda mitte ainult hügieeni pärast. Vahatatud tüdrukutega on meeldivam mängida, kui sa mõistad, mida ma silmas pean. Pealegi näevad nad esteetiliselt ilusamad välja.“

„See, et brasiilia tüdrukud Brazilian waxi ei tee, on täielik jama,“ tunnistab ka vahatamissalongis töötav carioca Anna, „eriti suvel ei kujuta ma üldse ette, et kohalikud naised bikiinipiirkonda ei vahataks. Rios tõuseb temperatuur üle 40 kraadi, inimesed higistavad palju. Mida vähem on sul karvu, seda kergem on hingata ja puhtust hoida.“
Anna sõnul kulub kogu bikiinipiirkonna vahatamiseks umbes 10 minutit ning tema hinnangul on bikiinipiirkonna vahatamisest valusam hoopiski vuntsi vahatamine. Ta selgitab, et enamasti eemaldatakse karvad korraga kogu piirkonnast suurte latakate kaupa. Kuuldes, kuidas tehakse Brazilian waxi Eestis, Anna pisut kohmetub.
„Pole siis ime, kui teil seal eriti ei harrastata seda — kellelgi pole Rios nii palju aega, et tund aega ilusalongis laua peal passida,“ kommenteerib ta.

Keilas Annika Ilusalongis töötava kosmeetiku Leena Valendi sõnul eemaldatakse Eestis karvad väikeste ribade kaupa. „Nii traumeerib depilatsioon nahka minimaalselt ja protseduur ei ole kliendi jaoks nii valulik,“ räägib Leena, kelle sõnul tuleb Eestis bikiinipiirkonna vahatamiseks arvestada 30 minutit kuni tund aega.

„Enamasti on kliendid on olnud väga üllatunud, sest ootavad ülivalusat protseduuri. Tegelikult ei ole bikiinipiirkonna depilatsioon oluliselt valusam mõne muu piirkonna depilatsioonist,“ räägib Leena, „on tõepoolest olnud juhuseid, kus klient teeb häält, kuid need on kõik olnud esimest korda depileerivad inimesed, kes ise hiljem on naeruga tunnistanud, et tegelikult on see rohkem psühholoogiline — hirm valu ees oli suurem, kui asi väärt. Kõik need kliendid on minu juurde tagasi tulnud ja karjunud pole rohkem keegi.“

Leena sõnul soovib täna suurem osa depilatsiooniklientidest Brazilian waxi, mõned aastad tagasi oli protsent täpselt vastupidine. „Ehkki Eestis on rannaperiood üsna lühike, käib suur osa eestlannadest külmal ajal trennides, ujulates ja spaades, kus korralik hügieen, sealhulgas üleliigsete karvade eemaldamine, on olulisel kohal,“ usub Leena.

Kui Eestis kõigub Brazilian waxi hind Leena sõnul 300-600 krooni vahel ja keskmiselt peaks protseduuri kordama iga kolme nädala tagant, siis Rio de Janeiros maksab sarnane teenus alla 200 Eesti krooni ning salongid soovitavad vahatamise vahele jätta vähemalt kuu.