Keegi toob jutuks sinu korraldatud peo… ja mitte kõik seltskonnas viibijad pole kutsutud.
Lahendus: Muuda teemat ja esita mõni küsimus. Proovi näiteks: “Teate, ma kavatsen minna varsti puhkusele, aga pole veel kindel, kuhu. Mida te soovitaksiite?”

Loe ja vaata Cosmo oktoobrinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Nicole Scherzinger

• Eksklusiivintervjuu Rita Oraga

• Mehed ja mood — miks me ei klapi?

• Pea Rootsi lauas piiri

• Mul ei ole und

• Kuidas õigesti tülitseda?

• Cosmo SOS stiiliabi
Sõid restoranis õhtusöögil vähem kui su sõbrad, kuid nemad tahavad arve võrdselt jagada.
Lahendus:
Kui tead juba varakult, et sööd vähem kui teised, siis ütle diskreetselt teenindajale, et ta sulle eraldi arve teeks. Kui tunned end seda tehes ebamugavalt, siis parem jaga arve võrdselt oma sõpradega — järgmine kord olete tasa, kui võtad teistega võrreldes midagi rohkem.

Naaber, keda sa hästi ei tunne, palub sinult suurt teenet.
Lahendus:
Kui see on midagi sellist nagu näiteks sinu netiühenduse parool, siis ütle, et oled selle unustanud ja muuda teemat. Kui ta pakub sulle nädalaks oma koera hoida, kui tema puhkab, siis ütle, et arvatavasti pole sa sel nädalal samuti linnas. Sa ei pea tundma end süüdi, kui ei soovi osutada teenet inimesele, kes ei kuulu sinu lähiringi.

Korraldasid enda juures peo, aga sõbranna ei taha ära minna — teised on juba ammu lahkunud.
Lahendus:
Tee talle selgeks, et oled valmis magama minema. Proovi: “Olen unine ja pean homme varakult ärkama. Suur aitäh, et tulid. Kas sa tahad, et ma kutsun sulle takso?” Sellest vihjest peaks ta küll aru saama.

Said peokutse, aga pead parasjagu dieeti ja pole just palju toite, mida sa süüa tohid.
Lahendus:
Kui tead peokorraldajat piisavalt hästi, siis saada talle päev enne SMS ja küsi menüü kohta. Uuri, kas oleks lihtsam, kui sa endale midagi kaasa võtaksid. Kui sa teda aga hästi ei tunne, siis anna endast parim ja proovi süüa midagi, mis on sulle lubatud — ole viisakas külaline.

Su kallim ütleb sinu bossi ees midagi imelikku.
Lahendus:
Muuda teemat ja pööra tähelepanu millelegi, mis sinu ülemusel ja boyfriend’il ühist on, nagu näiteks see, et nad mõlemad on pärit Viljandist või mõlemad treenivad parasjagu maratoniks.

Sõbranna tahab sind kellegagi kohtingule saata. Sa tead, et see saab olema katastroof…
Lahendus:
Täna teda ja ütle, et sul on hetkel deidipaus. Kui juhtud siiski näiteks juba järgmisel päeval kohtuma uue kutiga ja see tuleb avalikuks, siis ütle sõbrannale, et sa ei oodanud, et kedagi leiad — see lihtsalt juhtus.

Sinu suvaline kolleeg jäi sinuga rääkima.
Lahendus:
Kuna sa teda arvatavasti väga hästi ei tunne, siis küsi, kuidas talle meeldib selles firmas ja kui kaua ta seal töötanud on. Kui soovid aga lahkuda, siis vabanda ja ütle, et kiirustad koosolekule/kohtumisele.