Naine oli ühes Rootsi lehes märganud kuulutust, et Eestis on võimalik teha rindade suurendamise plastilist operatsiooni 25.000 Rootsi krooni eest ehk 41.750 Eesti krooni eest ning hinna sees on sõit Tallinnasse ja tagasi Rootsi, kirjutas Postimees Online teisipäeval.

Uppsala Nya Tidning märgib, et Rootsis oleks sama operatsioon läinud maksma kuni 47.000 Rootsi krooni ehk kuni 78.490 Eesti krooni.

Jessica kohtus Eesti haigla esindajaga Stockholmis, arutas eelseisva operatsiooni üksikasju ning võttis seejärel Rootsis pangalaenu ja sõitis eelmise aasta novembris koos sõbraga Tallinnasse.

Kahtlused tekkisid tal aga kohe Tallinnasse saabudes. Naise sõnul tundus kõik imelik. Haigla polnud mitte omaette maja, vaid see asus ühes hoones koos paljude teiste asutustega. Personal oli ebaviisakas ja hoolimatu, kirjutas Postimees Online.

Arstiga, kes pidi naist opereerima, sai ta enda sõnul enne operatsiooni rääkida vahetult enne narkoosi inglise keeles vaid viis minutit. Järgmisel päeval läks sõit tagasi Stockholmi.

Rootsis tekkis noorel daamil silikoonproteesidega probleeme, sest need ei vajunud alla, nagu oleks pidanud. Uut tasuta operatsiooni keeldus Eesti haigla aga tegemast. Jessica võttis uuesti pangast laenu ja sõitis Eestisse tagasi.

Kui ta kaks nädalat hiljem läks kliiniku Stockholmi esindaja juurde niite välja võtma, olid rinnad valusad. Naise kaebusi ei võtnud Stockholmi esindaja tõsiselt. Veel mõne päeva pärast hakkas proteeside seest vedelikku välja jooksma.

Nüüd pöördus naine Rootsi arstide poole. Pärast kahte visiiti Stockholmi Huddinge haiglasse soovitasid arstid tal oma tervise huvides silikoonproteesid hoopis eemaldada.

Ühe silikoonproteesi alt avastasid Rootsi arstid Eesti operatsiooniarsti poolt rinda unustatud kaks kompressi.

Pärast pikki vaidlusi Eesti haiglaga ja vaid tänu unustatud kompressidest tehtud fotodele sai ta lõpuks oma operatsiooniraha tagasi ning kahetseb nüüd kibedalt, et ta üldse Tallinnasse sõitis.