September. Nädalavahetuse öö. Kell oli umbes 2. Edela-Espoos, Kivenlahti ühes popis baaris oli vist taaskord mingi „poksimatš” toimunud. Lisaks baari külastajaile olid kohal ka mendid ja kiirabi. Ju siis oli jälle kerge teineteise mittemõistmine tekkinud mõnede kodanike vahel.

Sain baarist küüti neli umbes 20ndates tütarlast. Sõitsime Espoo keskusesse (ca 10 km). Tee peal selgitasid tüdrukud mulle ka siis olukorda, mis seal meelejahutusasutuses täpsemalt juhtunud oli.
Keegi mustanahaline sell oli tahtnud samade tüdrukute lauast tooli võtta, aga tüdrukud ei lubanud, sest nad ise vajasid seda. Negru oli sõnanud selle peale ülbelt, et „Mis mõttes ei saa! Ma arvasin, et Soomes saab kõike!” Tüdrukud olid uuesti öelnud, et „Sa ei tohi võtta seda tooli” ning selgitanud ka miks: „Algul tuleb üks, küsib tooli, siis teine ja lõpuks, kus me ise istuma hakkame? Meil tuleb kohe sõbrants tagasi ja tahab siia istuda.” Negru aga ei jätnud ikka oma jonni ja oli tüdrukutele edasi pinda käinud — tema võtab ikka selle tooli. Lõpuks oli asi teravaks läinud. Negru oli tooli võtnud ja tahtnud sellega minema kõndida, kuid üks tüdrukutest oli teda jõuga tagasi hoidnud. Selle peale oli must poiss käega tšiki näost kinni võtnud ja ta eemale tõuganud. Soomlased ja eestlased olid sellele tõuklemisele vahele läinud ning võtnud negru jõuga kinni. See oli aga oli vastu hakanud. Lisaks oli selle sõber ka talle veel appi tulnud.

Finaaliks oldi kellelegi ka õlleklaas näkku löödud, millepärast ka siis kiirabi oli kohale kutsutud. Seejärel oli see negrust kakekull üritanud kööki põgeneda, aga eestlased olid ta kinni võtnud. Mustanahalise sõber oli aga jooksu pääsenud.

Igal juhul kiitsid tüdrukud eestlasi, et nad olid neile appi olukorda lahendama tulnud… Plusspunktid eesti meestele!