Samuti teeb ühingule muret, et probleemidega pöördutakse arsti juurde hilja, teadvusse ei ole jõudnud tõsiasi, et paljud suguhaigused viivad viljatuseni, samuti on sugulisel teel levivat infektsiooni põdeval isikul oluliselt kõrgem risk nakatumiseks HI-viirusega, teatas ETAle ühingu president Airi Põder.

Tervisekaitseinspektsiooni andmeil registreeriti Eestis eelmisel aastal 409 süüfilise ja 4187 sugulisel teel levivate klamüüdiahaiguste juhtu. Eestis elab praegu 2350 HIV-nakatunut, neist tänavu on diagnoositud viirusekandlus 461 inimesel. Aidsihaigeid on Eestis teada üheksa.

Seksuaalsel Teel Levivate Infektsioonide Eesti Ühing korraldab 14.- 15. juunil sugulisel teel levivaid haigusi käsitleva konverentsi, kus arutatakse seksuaalsel teel levivate infektsioonide diagnostikat ja ravi ning meedikutele antakse soovitusi patsiendiga käitumiseks, eelkõige silmas pidades konfidentsiaalsuse tagamist ning aidsi ennetamist.

Põderi sõnul on Palmses toimuva konverentsi eesmärk panna arste ühtemoodi aru saama seksuaalsel teel levivatest haigustest.

Konverentsil teevad ettekandeid tuntud Eesti arstid, kohal on ka sugulisel teel levivate infektsioonide maailmaorganisatsiooni praegune president James Bingham ja endine president Michael Waugh.

Eesti ühing loodi 1999. aastal ja praeguseks on ühing ka sugulisel teel levivate infektsioonide maailmaorganisatsiooni liige.