Tegelikult on vahel täiesti okei probleemi eirata

Võid küll tunda tohutut vajadust seda inimest harida, aga alati ei olegi see vajalik. Mõtle esmalt läbi, kas sina oled selle vestluse jaoks üldse õige inimene. Kõige olulisem on kõigepealt ennast kaitsta ja mõelda läbi, kas sul ikka on piisavalt energiat ja potentsiaali teda muuta. Kui see kõik mõjub sulle pigem emotsionaalselt kurnavalt, on täiesti okei, kui jätad sellele üldse reageerimata.

Räägi temaga otse

Kui sul on energiat temaga vestelda, mõtle välja viis, kuidas seda kõige parem teha oleks. Kui räägime sotsiaalmeediast, siis inimesed kipuvad mõtlematult teiste inimeste postitusi kommenteerima ja kuna need on avalikud, võib sind oodata ees vihalaviin. Selle asemel kirjuta talle parem otse, sest saate omavahel hoopis rahulikumalt mõtteid vahetada.

Tea, millal on vestluseks õige aeg ja koht

Kui mõtled, et mõistad seda probleemi paremini kui tema, on vahel täiesti võimatu keelt hammaste taga hoida, sest siis jääb justkui mulje, nagu sa nõustuksid temaga. Samas, kui hakkad temaga näiteks õhtusöögi laua taga vaidlema, on kõigil teistel ruumis viibijatel väga ebamugav. Selle asemel tõstata teema temaga uuesti siis, kui olete omavahel. Kui sa ei suuda laua taga oodata, et ta teema juba lõpetaks, soovita ise, et räägiksite millestki muust.

Ole eeskujuks

Kui see, et su perekond käitub rassistlikult, sulle ei meeldi, on võimalik seda muuta seades ennast neile eeskujuks.

Väldi teise inimese solvamist

Järgmine kord, kui vihastad mõne rassistliku kommentaari peale, mõtle läbi erinevad stsenaariumid. Kui sa ei suuda seda eirata, saada talle privaatne sõnum ja selgita lahti, mis tundeid see sinus tekitas. Sa võid sama teha ka päriselus. Võid järjepidevalt neile näidata, et ka teisiti mõelda on okei.

Allikas: Popsugar