Muidugi vaidleb veinitööstus vastu. California veinitööstuste ühing Wine Industry ütleb, et see hagi on väär ja eksitav ning kõik veinid, mis Ameerikas müüakse, on siiski ohtutud.

Kohtuasja esindaja, advokaat Brian Kabateck selgitab seepeale asja lähemalt ja annab teada, et testiti 75% Ameerikas müügil olevatest veinitootjate toodangust ja ohtlik kogus arseeni avastati kolme suure veinitootja veinidest: Franzia, Mogen David ja Almaden. Liiga suur arseenisisaldus on praktiliselt eranditult odavatel veinidel. Kui sa jood mürgist veini kasvõi klaasi või paar mõne korra nädalas, on juba oht saada mürgitus.

Tegelikult sisaldavad väikeses koguses arseeni nii õhk, pinnas kui vesi, samamoodi on seda loomulikult veinis ja kõigis teistes jookides. Aga Kabatecki sõnul on veinidest leitud arseen mitteorgaaniline, seega mitte loomulikult tekkinud.

Siiski ütleb Kabateck, et nagu ka testid näitasid, siis suurem osa poes müüdavatest punastest veinidest on meie tervisele ohutud. Ja kui eelistad kallemaid veine, ei ole ohtu nagunii praktiliselt üldse.

Kas see peaks meid lohutama? Kui selline asi on võimalik, et vein sisaldab liiga suure koguse arseeni, ei ole üldse välistatud, et ka meie poodides müüdavates odavates punastes veinides võib seda mürki liiga palju sisalduda.

Loodetavasti võetakse asja väga tõsiselt ja uuritakse asja põhjalikult, sest praegu pole siiski veel päris selge, kuidas ja millise veini valmistamise etapi käigus on neisse testitud veinidesse ohtlik kogus arseeni tekkinud.

Allikad:

ABC News

Jezebel