Kui Kiran Gandhi sai aru, et tema elu esimene maraton satub täpselt samale ajale, kui tal on menstruatsioon, tegi ta ootamatu otsuse: ta jookseb selle maratoni läbi ilma tampoone või sidemeid kasutamata — n-ö vabalt veritsedes. Meie kõigi hämmastuseks ta seda ka tegi.

26-aastane Kiran hakkas maratoniks treenima aprillis. Naine ütles BuzzFeedile, et ta tegi oma otsuse ilma kaitsevahenditeta maratoni joosta sellepärast, et ta tahtis inimeste tähelepanu pöörata sellele, et me ei ela küll enam kiviajas, aga ikka veel oleks menstruatsioon nagu piinlik asi, mida naised peavad häbenema.

Kiranile ei meeldinud mõte tampooniga maratoni jooksmisest ja ta tahab oma teguviisiga öelda, et inimene ei peaks maratoni joostes muretsema, milline ta teiste jaoks välja paistab. Teiste inimeste mugavust ei tohiks esikohale seada — sellel kohal peaks olema ikka iseenda mugavus.

Kiranil on sõnum kõigile, kellele ei meeldi tema otsus maratonil vabalt veritseda: “Mind ei häiri see, kui inimesed minu üle nalja viskavad. Ma tundsin ennast seda tehes hästi ja see on minu elu, mitte teie oma.”

Nojah siis.

Vaata pilte Kiranist tema elu esimesel maratonil SIIT!