Millised mehed ei unistaks vahel, et saaksid Ämblikmehe kombel mööda New Yorgi pilvelõhkujaid turnida? Filmil oli aga midagi pakkuda ka õrnemale sugupoolele — suudlus vihma käes, kui Mary Jane rebis oma armastatud mehel maski eest…

Peter Finch ja Murray Head on need mehed, kes esimest korda ekraanil kahe mehe vahelist suudlust näitasid. 1971. aasta filmis “Sunday Bloody Sunday” näeb kahte meest suudlemas stseenis, kus algselt pidi aset leidma vaid õrn kallistus. Kui Finchilt hiljem suudluse kohta küsiti, vastas mees: “Tegin seda Inglismaa eest.”

1977. aastal külastas Ruth Van Herpen Inglismaal Oxfordis muuseumi ja suudles üht Jo Baeri maali. Maalile jäi tugev huulepulgajälg ja Ruth pidi maksma trahvi 1260 dollarit. Kuidas seletas naine oma tegu ise? “Tahtsin külmale kunstiteosele pisut särtsu lisada.”

1996. aastal suudles kuueaastane koolipoiss Jonathan Prevette oma klassikaaslast süütult põsele. Õpetaja kaebas sellest koolijuhatajale, kes määras lapsele karistuseks pärast tunde istumise. Kuid mitte see ei teinud suudlust kuulsaks. Kui ema raadios esines, levis tema lugu kuni haridusministeerium kirjutas ümber seksuaalse ahistamise seadused nõnda, et suudlused 1. klassi õpilaste vahel keelati täielikult ära.

2003. aasta MTV muusikavideote auhindade jagamisel esitasid Britney Spears, Christina Aguilera ja Madonna lugu “Like a Virgin”. Madonna ja Britney lõpetasid etteaste Prantsuse suudlusega, millele järgnes pisut vähem skandaalne suudlus Madonna ja Christina vahel. Pole vist mõtet lisada, et see suudlus oli õhtu tipphetk.

Esimene filmisuudlus leidis aset 1896. aastal Thomas Edisoni filmis “Suudlus”. Näitlejateks olid John C. Rice ja May Irwin ja film kestis umbes 30 sekundit. Nüüd on seda filmijuppi võimalik ka Youtube’is vaadata.

Francesca da Rimini ja Paola Malatesta kirglik armusuhe inspireeris Rodini looma seda kuulsat skulptuuri. Ehkki algselt oli skulptuur osa “Põrgu väravatest”, tõsteti see hiljem eraldi esile. Rodini kirjeldas skulptuuri kui ühtset tervikust, mis on ometi eraldiseisev ümbritsevast maailmast.

Ajatu muinasjutt ja ajatu suudlus. Esimesena toimus tõeline suudlus 1697. aastal Charlies Perrault’i  versioonis sellest kuulsast muinasjutust. Varasemad lood nii romantilised pole, sest siis prints vägistas kaunitari, enne kui ta tema juurest lahkus. Õnneks on aga nüüdseks tuntum loo armas ja romantiline variant, kus “tõelise armastuse” suudlus vabastab printsess Aurora igavese une needusest.

Paljud inimesed peavad maailma kuulsaimaks suudlust New Yorgis Time Square’il 1945. aasta 2. septembril, päeval mil Jaapan andis USA-le alla ja II maailmasõjale pandi punkt. Kuulsal väljakul on suudlev paarike, kelle jäädvustas fotograaf Alfred Eisenstaadt. Fotot avaldati kõikjal ajakirjanduses ja see sümboliseeris uut ja õnnelikku ajastut, lootust, rahu ja armastust. Tõde on paraku see, et pildil olev madrus suudls kõiki naisi väljakul ja fotole jäänud medõelt sai ta pärast paraja kõrvakiilu. 

Juudas suudles Jeesust Ketsemani aias teda põsele suudeldes. Ülempreestrid maksid talle 30 hõbeseeklit, et mees Jeesuse suudlusega reedaks ja temast sõduritele märku annaks. Jeesus vahistati, määrati surma ja löödi ristile. See teeb Juuda suudlusest maailma tuntuima suudluse ja ühtlasi suurima reeturlikkuse sümboli. 


Allikas: kwentongpagibig.blogspot.com