Mängutuppa oli kogunenud umbes 15 erinevas vanuses last, kelle silmad Lennat nähes põlema läksid — suuremad sosistasid omaette, pisemad itsitasid ja kihistasid emmedele-issidele. Paari sissejuhatava laulu järel olid kõik lapsed valmis mängima ning isegi muidu tõrksad ja omaette hoidvad teismelised mõtlesid koos mudilastega endale naljakaid nimesid välja, tantsisid ja tegid pantomiimi. Pärast tunniajast tantsu ja tralli said lapsed esinejatega pilte teha ning siis võttis nii mõnigi mudilane kogu oma tahtejõu kokku, et Lennaga fotot paluda. Muidugi täitis lauljatar kõikide laste soovid ning poseeris rõõmsalt ja ajas pisikeste patsientidega juttu.
Lapsed lahkusid mängutoast, värvilised õhupallid käe ümber seotud ja suud muffineid täis, vaadati esinejatega tehtud pilte ja muljetati. Keegi ei tahtnud oma palatisse tagasi kiirustada.
Ukse taga piiluvad haiglatöötajad arutasid omavahel, et nad pole ammu näinud, kuidas nende patsiendid niimoodi naeratavad. “Nad on tavaliselt üsna tõsised ja endassetõmbunud, sest ravi on pikk ja raske ning näha neid siin niimoodi säramas on ka meie jaoks väga tore. Lapsed võtavad siit kindlasti hea emotsiooni kaasa,” kinnitasid nad.

Veelgi südamlikumalt võttis päeva kokku üks ema, kes ruumis lahkudes korraldajaid siiralt tänas ning lausus: “See oli minu lapse kõige ilusam haiglapäev!”

Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi selgitab videos, kellele Minu Unistuste Päev mõeldud on ning rõhutab: head emotsioonid ja toredad elamused aitavad lastel raskete ravidega paremini toime tulla ning on seetõttu täienduseks haiglaprotseduuridele paranemisteekonnal üliolulised.

Juba teist aastat järjest aitab Minu Unistuste päev korraldada Pardirallit, millest saadavate annetuste toel fond oma üritusi Lastehaiglas finantseeribki. “Meil on väga hea meel, et inimesed on üha enam valmis panustama ka raskel teekonnal olevate laste ja nende perede emotsionaalsesse tervisesse ning oskavad hinnata selle vajalikkust ja positiivset mõju. Fond korraldab aastas üle 100 unistuste sündmuse, millest ligi pooltes on kaasatud just vähidiagnoosiga lapsed,” räägib Gabor-Mägi. Möödunud aasta Pardirallilt saadud toetuse eest on fond ellu viinud mitmeid personaalseid unistuste päevi ning korraldanud tujuküllaseid grupiüritusi Tallinna Lastehaiglas.

“Iga selline sündmus toob haiglaseinte vahele palju ootusrõõmu ning häid emotsioone, mis omakorda aitavad lastel paremini toime tulla ebameeldivate raviprotseduuridega. Iga laps väärib helget ja ilusat lapsepõlve. Kui suudame ravil oleva lapse päeva tuua kasvõi killukese päikest ja pakkuda tema vanematele hetke hingetõmbeks, siis oleme oma eesmärgile sammukese jälle lähemal,” rõhutab Gabor-Mägi veelkord heade emotsioonide olulisust raskel raviperioodil.

9.juunil Kadriorus toimuva Pardiralli eesmärk on kindlustada kõikidele raske haigusega võitlevatele
lastele hädavajalik ravi ja nende peredele vajalikud tugiteenused. Pardiralli 2018 annetustega toetatakse (varasemate rallide toel loodud)
vähihaigete laste ja nende perede tugikeskuse tööd. Keskus pakub
igakülgset abi ja toetavaid teenuseid vähidiagnoosiga võitlevatele
lastele ning nende peredele. Pardiralli.ee internetilehel on võimalik soetada endale, oma perele ja firma töötajatele rallipartide numbreid või teha pisikeste patsientide toetuseks annetuse.

Koostöös vähiravifondiga „Kingitud elu” katab EVLVL Pardiralli tuludest vajadusel ka ravi, mida ei kompenseeri Haigekassa. Minu Unistuste Päev viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et jätkuks usku, lootust ja hingejõudu vastu pidada.

Vähilaste toetuseks on kaks võimalust:
1) Rallil osalemiseks saab pardinumbreid soetada leheküljelt www.pardiralli.ee. Pardinumbri soetamine on sisuliselt isikliku rallipardi värbamine võistlusel osalemiseks.

2) Annetused vähihaigete laste toetuseks on oodatud:

Maksesaaja: Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit
Swedbank EE562200221064019722
Luminor EE471700017003582602
Danske EE783300332165660008
LHV EE147700771001365866
SEB EE561010220267764221