Auhinna võitis endale Toomas, kes jagas meiega koguni kahte põnevat retsepti ja boonusena veel nippe, kuidas imelihtsalt granaatõuna puhastada ning kuidas pärast grill puhtaks saada. Avaldame tema õpetused:

Eestlane on grillija — marinaadis šašlõkk ja grill-liha värske salati kõrval on eestlaste suvine rahvustoit. Sel suvel sai meie perel lihtsalt äädikase liha järamisest kõrini ja otsustasin toidulauale natukene särtsu lisada. Särtsuks sai sibulamoos, mis sobib ideaalselt liha kõrvale, burgeri vahele ja pirukasse ning boonuseks on see, et moosi valmistamine on ülimalt lihtne.

Vaja läheb:

  • 5 keskmist punast sibulat
  • 3 supilusikat võid või oliiviõli (oliiviõli tunde järgi rohkem)
  • 5 supilusikatäit balsamico punase veini äädikat
  • 2 supilusikatäit mett või fariinisuhkrut (kuhjaga)
  • tunde järgi soola ja pipart

Sulata potis või, lisa hakitud sibul. Prae sibul klaasjaks ning lisa balsamico. Seejärel suhkur, sool ja pipar. Keera pliit madalale temperatuurile ja jäta moos potti vähemalt pooleks tunniks podisema. Sega aeg-ajalt ning vajadusel lisa oliiviõli või võid. Moos on valmis, kui sibul on pehme ja kaste mõnusalt moosine!

Lisan ka oma suve lemmiksalati retsepti:

  • 1 pakk metsikut rukolat
  • 1 sinihallitusjuust
  • 1 granaatõun
  • tunde järgi kõrvitsaseemneid
  • kui soovid, siis oliiviõli

Seda salatit on täiesti geniaalne ja lihtne teha eriti siis, kui oskad lihtsal moel granaatõuna puhastada. Mina teen nii: vala suur pott külma vett täis, lõika granaatõun pooleks ja hakka poti põhjas vee all seemneid välja koukima. Vee all puhastades ei määri granaatõuna mahl riideid ega köögipinda ning seemned ei lähe katki. Valge kest ujub vee peale, selle saad veest välja korjata, seemned sõelale valada ja voila, ongi valmis!

Lisaks säästis sibul mind ka lõputust grilli puhastamisest. Lihtne nipp, kuidas grill alati puhas hoida: piserda grillile äädikat ja hõõru pooliku mugulsibulaga. See mitte ainult ei puhasta grilli rasvast, vaid eemaldab ka bakterid!

Tänud, Toomas, heade nippide eest ja palju õnne — võtame sinuga kohe ühendust, et saaksime auhinna teele panna!

Lähipäevil avaldame veel lugejate grillinippe!