Just 46aastane Gwyneth Paltrow oli üks esimesi inimesi, kes edastas The New York Times’i ajakirjanikele infot Harvey Weinsteini kohta ja kord oli ta sunnitud peitma end kodus asuvasse vannituppa, sest ahistamises süüdistatav Weinstein jõudis naise kodus toimuvale peole liiga vara kohale ja polnud veel kursis, et Gwyneth aitab ajakirjanikke mehe vastu info kogumisega.

Ajakirjanike Megan Twohey ja Jodi Kantori sõnul peitis Paltrow end vannitoas ja helistas neile, paludes abi: “Mida ma teen? Ta on siin!”

Paltrow võitis 1999. aastal parima naisosatäitja Oscari rolli eest Weinsteini lavastatud filmis “Armunud Shakespeare”. Eelnevalt nimetatud ajakirjanike poolt kirjutatud raamatus “She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement” on kirjeldatud Paltrow’i olulist rolli mehe vastu süüdistuste esitamisel. “Ta mängis palju aktiivsemat rolli kui keegi kunagi arvatagi osanuks, aga see ei olnud tema jaoks kerge, sest Harvey Weinsteinil oli väga palju võimu,” tunnistas Kantor. “Seega, ma arvan, et paljud inimesed on üllatunud, et nii paljud teised näitlejad ei soovinud meie telefonikõnedele vastata ja kartsid rääkida tema tegude kohta tõtt. Gwyneth oli üks esimesi inimesi, kes vastas meie kõnedele.”

Uurimise algfaasis, kui Paltrow nõustus ajakirjanikega rääkima, avaldas ta, et läks 20ndate alguses Weinsteiniga hotellituppa kohtumisele, kus väidetavalt oli Harvey kohtumise lõpus pannud oma käe ümber naise ja öelnud: "Lähme lõpetame magamistoas." Kui süüdistusi Weinsteini vastu oli kogunenud rohkem, nõustus ka Paltrow selle loo avaldama.