Kus sinu telefon öösel on? Kas oled üks paljudest, kes võtab nutika voodisse kaasa ja sinna ta jääb, tihti veel toitejuhe ka taga? Kui oled, siis on aeg oma harjumusi muuta — nimelt pole selline käitumine mitte üksnes kahjulik, vaid suisa ohtlik.

New Yorgi politsei teatel on telefoni ööseks voodisse laadima jätmine väga ohtlik, sest telefon võib laadides üle kuumeneda ja linad põlema panna. Eriti lihtsalt võib see juhtuda siis, kui oled kas ise pannud või on voodis vähkremise käigus telefon padja alla sattunud.

Telefoni aku võib õhupuuduse ja ülekuumenemise tõttu üles sulada, aga ka plahvatada, nii et see pole mingi naljaasi. Selliseid õnnetusi on palju juhtunud ja paljud inimesed on saanud suuri põetushaavu. Vaata pilte selliste õnnetuste tagajärjel põlenud vooditest SIIT!

Üldiselt pole nutiseadmeid üldse magamistuppa kaasa võtta soovitatav, sest vähe sellest, et nad on ohtlikud, häirivad nad ka und. Loe täpsemalt, miks: Viska mobiil magamistoast välja: selle kasutamine voodis mõjub une kvaliteedile väga halvasti

New Yorgi politseinikud ja tuletõrjujad soovitavad telefoni voodisse mitte võtta, kuid otseselt ära keelata nad seda ju ei saa, nii et nad panevad kõigile nutifännidele südamele, et kui te tõepoolest mitte kuidagi ei saa magamistoas ilma telefonita hakkama, siis hoidke seda öökapil või mingi muu kõva pinna peal, mitte voodis või kõige hullem — padja all!

Allikas: Daily Mail, Twitter