* “Mida!? Jälle sööd?”
On käes raseduse teine trimester ja su naine sööb kahe eest — tegelikult on see täiesti normaalne, sest tema sees kasvab ju mini-inimene. Sina, mees, oled aga süüdi, kui sööd 30 kananagitsat ära nii, et silm ka ei pilgu.

* “Oh kui kosutava ja hea maitsega see õlu on!”
Raseduse ajal ei jooda alkoholi, aga see ei tähenda, et isu poleks, nii et hoia oma suu kinni veini, õlu ja kokteilide koha pealt.

* “See maja on küll sassis.”
Kui sul on jaksu seda öelda, siis on sul järelikult piisavalt energiat ka nõude pesemiseks, kasuta see parem sinna — see on teie mõlema heaolu nimel kõige parem.

* “Ma ei tea, mis värvi me peaksime lastetoa seinad värvima. Otsusta ise, mind ei huvita.”
Su naine loodab sinult seda, et sa näitaksid välja samasugust pühendumust ja armastust kogu selle raseduse ja titenduse teemal, mitte ei ohiks ega ähiks diivanil.

* “Sa tahad JÄLLE arutada lapsenimesid?”
Lapsele nime valimine on üks paljudest suurtest otsustest, mida teete koos, sest te olete mõlemad selle lapse vanemad. Nii et kannata ära, isegi kui see tähendab samade nimede üle vaidlemist ööd ja päevad läbi.

* “Miks me peame jälle titeriideid ostma?”
Tulevasel emal aitab lasteriiete ostmine tunda ennast kindlalt ja ettevalmistunult. Niiet midagi pole teha, mees, sa pead selle ära kannatama!

* “Tee juba kiiremini!”
Rasedad naised mitte ei kõnni, vaid kakerdavad. Sa ei saa eeldada, et kui ta on üheksa kuud rase, on ta sama kiire kui Erki Nool oma parimatel päevadel.

* “Ära pilli nii palju!”
Sinu naisukene tunneb praegu kõiksuguseid emotsioone, suuresti tänu hormoonide kõikumisele. Kui ta nutab selle pärast, et küpsised on otsas… noh, las ta siis nutab!

* “Vabandust, kallis, poes polnud õunapirukat, aga ma tõin sulle õuna.”
Kuula nüüd hästi, tulevane isa — kui sind on saadetud piruka järgi, siis too see pirukas ka koju. Puhtalt su enda turvalisuse pärast.

* “Ma lappasin need titeraamatud läbi ja olen nüüd valmis isaks saama.”
Võta see kuradima raamat kätte ja loe läbi!

* “Ega laps tänane päev sisse ei koli, pole ju mõtet praegu koristada.”
Rase naine tunneb end oluliselt paremini, kui kõik on korras ja puhas ning asjad ette planeeritud. Üks päev tuleb need asjad niikuinii ära teha, teeme siis juba praegu — ikka kodurahu huvides.

* “Rasedus on ka minul raske aeg.”
Jah, kindlasti on. Mees, sa küll aitad mind, aga see ei ole sama, mis tegelikult ka rase olla.

* “Wow! Kui ei teaks, et Beyonce oli ka rase, siis ei saakski aru. Ta näeb võrratu välja!”
Ilmselt su naine muretseb küll, et missugune ta välja näeb pärast rasedust. Aga see, kui võrdled teda Beyoncega, ei tee kellelgi head. See vaid süvendab su naise ebakindlust ja hormoonid hakkavad veel rohkem möllama.

* “Mul ei ole ju vaja arsti juurde kaasa tulla, eks?”
Tõsi, su naine ei VAJA sind arsti juures, aga oleks armas ja tore, kui te saaksite esimesel (ja teisel ja kolmandal ja neljandal) ultrahelil koos olla.

* “Rahune maha!”
Sa tead tegelikult isegi, et soovitus “maha rahuneda” valab vaid õli tulle. Kui sa seda enne ei teadnud, siis raiu see vähemalt nüüd oma pealuu sisse!

* “Sa oled viimasel ajal nii väsinud.”
Ilmselgelt! Sest ma olen rase!

* “Iga rase naine on mõnikord hirmunud, aga pole vaja põdeda. Kõik on korras.”
Tegelikult me ei tea, kas kõik on ikka korras lapse ja rasedaga. Pigem karta, kui kahetseda.

* “Ja kus on minu seljamassaaž?”
Sa tõesti pole viimasel ajal palju massaaži saanud, aga samas sa ei kanna ka last enda sees üheksa kuud ning ei pressi teda lõpuks välja.

* “Ma arvan, et ma oleksin üsna hea rase.”
Võib-olla oleksidki, aga rase naine ei taha kuulda, kuidas üks mees sellega kiitleks. Eriti veel, kui sul pole õrna aimugi, mis tunne see on.

Ja mida naine päriselt kuulda tahaks?

“Sa oled suurepärane! Ma ei ole kunagi olnud su üle nii uhke kui praegu.”

Allikas: Buzzfeed