Näiteks: Enamik mehi ja naisi, lausa kuni 80% kallutavad suudluse eel oma pead paremale, mis räägib kõrgest tundlikkuse tasemest ja emotsionaalsusest. Ülejäänud 20 % inimestest, kes oma pead vasakule kallutavad, on emotsionaalselt kitsimad.

Seda asjaolu seletavad teadurid järgnevalt: nagu teada juhib kumbki ajupoolkera keha vastaspoolt (vasak poolkera paremat kehapoolt ja vastupidi). Seepärast, sirutades partneri poole oma vasaku põse, juhib meie tegevust parem ajupoolkera, mis vastutab inimese emotsioonide ja tundeelu eest. Ulatades partnerile suudlemiseks aga oma parema põse, juhib inimest kaine matemaatiline arvestus.

Osad inimesed leiavad, et suudeldes vahetavad partnerid suurel hulgal haigusttekitavaid baktereid ja mikroobe. Tegelikult aga polegi see nii hirmus paha — suudlus tugevdab närvisüsteemi, tehes meid vastupidavamaks ka psühholoogiliste probleemide suhtes.

Sellelegi on tõestus — saksa uurijate andmeil on neil, kes tihti suudlevad, eluiga ligi 5 aastat pikem kui harva suudlejatel, nad satuvad harvem autoavariidesse, põevad vähem kutsehaigusi ja lisaks kõigele — saavad enamasti ka suuremat palka.

Muide, psüühika, mida on tugevdatud suudlustega, muutub stabiilsemaks, ning stabiilse psüühikaga inimene on edukam pea kõigis eluvaldkondades.