Kuu aega pärast ravi algust oli Toomas lootusrikas, tundis end suhteliselt hästi ja naases tööle telemajja. “Kingitud Elu abiga sain uue rohu neeruvähi metastaaside raviks. Olen väga tänulik ja samas on hea meel ka selle üle, et ravimi kõrvalmõjud ei ole nii rängad, nagu mitmelt poolt hoiatati," kirjutas mees toona. "On inimesi, kes taluvad seda vaid paar päeva. Õnneks minuga on seni läinud teisiti. Loodan, et see teadmine aitab ehk ka teisi, kes on samas olukorras. Söögiisu on hea ja jõudu tegutsemiseks on samuti. Nii et saan jätkata tööl käimist ja teha kõike vajalikku ka kodu heaks."

Toomase abikaasa Anneli tunnistab, et mehel oli erakordselt tugev elutahe ja seepärast on väga suur asi, et Kingitud Elu ja toetajate abiga võitis ta juurde ühe eluaasta. "Isegi päris viimastel päevadel ei olnud ta oma meeltes alla andnud, küsis ikka, millal saab haiglast koju. Kuid tema kehas ei olnud selleks enam jõudu," tõdes naine.

Toomas käis Anneli sõnul tööl kuni aasta lõpuni, kuid siis selgus, et haigus ei allu enam ravile. "Ta võttis teate vastu nii vapralt kui vast üldse võimalik oli ja korraldas oma asju ikkagi veel edasi, nii hästi nagu suutis," avaldab ta. "Kolleegide tugi kriitilistel hetkedel oli meile väga suur abi. Täname kõiki, kes märkasid, hoolisid, ütlesid hea sõna ja aitasid. Toomas oli vapper, kaastundlik teiste murede suhtes ja alati hästi energiline tegutseja. Hea, kui ta jääbki nii meelde."

Jaga
Kommentaarid