The Mental Health Foundation
võttis sedakorda vaatluse alla, millist rolli jalgpall meeste elus mängib. Uuringutest nähtub, et jalgpalliplats on sõna otseses mõttes see „plats”, kus mehed, kel tavaliselt on raskusi oma emotsioonide väljendamisega, end lõpuks ometi välja elada julgevad — näidates nii oma ülevoolavat rõõmu kui kurbust ja frustratsiooni.

Eriti noorte meeste jaoks on oluline leida enda tunnetele mingi väljund. Jalgpallitribüünidel on lubatud karjuda, naerda, kallistada ja rõõmust tantsida. Siin ei pea emotsionaalset meest keegi naiselikuks või lapsikuks tönnijaks, vaid tõeliseks fänniks!

Kaks kolmandikku uuringus osalenud meestest kinnitas, et tänu jalgpallile on neil lihtsam teiste meeste ees oma emotsioone väljendada.

BBC-ga kõnelenud psühholoogiaprofessor Sandy Wolfson Northumbria ülikoolist usub samuti, et jalgpalli mõju rahvatervisele on positiivne. Ehk ei olegi siis enam mõtet viriseda teemal „miks mehed palju jalgpalli vahivad”, vaid mõelda ka asja positiivsetele külgedele — lõpuks ometi on näha, et ka meestel on tunded!