“Kloor reageerib meie kehavedelikega ja nii tekivad keemilised ärritajad, mis muudavad silmad punaseks,” räägib doktor Michael J. Beach. Tuleb välja, et see, mis meie silmas pärast ujumist sügeleb, on peamiselt piss.

Ujulast on võimalik väga palju haigusi saada, aga kõige sagedam on kõhulahtisus. Piisab, kui ühel ujujal on samal päeval olnud kõht lahti, et ka sina õhtu poti peal veeta saaks. Ja mis peamine — kui basseinis on liiga palju uriini, siis tegeleb kloor selle sidumisega ega leia aega tappa kahjulikke baktereid. Lisaks on olemas selliseid baktereid, mis on üleüldse kloori vastu immuunsed.

Mida siis teha? Esiteks muidugi paneb doktor Beach südamele, et ära mitte kunagi basseini pissi ja teiseks pese ennast väga hoolikalt nii enne kui pärast basseinis ujumist. Eriti muud teha polegi — muidugi võid ka alati ujula töötajalt uurida, millal basseini viimati puhastati.

Olukord pole parem ka meres ega järvedes. Nii et selleks, et rahulikult edasi elada, tuleb lihtsalt sellega leppida, et mõnikord võib su silmas olla mingi teise inimese uriin.

Allikas: Women’s Health