Maikuus kirjutasime, et naised vaatavad päevas keskmiselt kaheksa korda peeglisse. Kommentaariumis tunnistasid lugejad, et kaheksa korda on selgelt liiga vähe - meigi kontrollimiseks ja korrastamiseks, soengu sättimiseks, riietumiseks ja lihtsalt enda peegelduse imetlemiseks vaadatakse peeglisse vähemalt 20 korda päevas.

Kjerstin aga tegi teoks iga naise õudusunenäo ning veetis aasta aega ilma peegliteta. Tundub pea võimatu, sest peegeldust on võimalik näha isegi porilombilt või autoaknalt, kuid Kjerstin sai sellega hakkama.

Ta kattis kinni kõik peeglid ja peegeldavad esemed oma kodus, õppis meikima tunde järgi ja harjus kasutama autopeegleid nii, et ta ennast neist ei näe.

Tema eesmärk? Olla eeskujuks kaalu- ja enesehinnanguprobleemidega naistele. Kjerstin vaevles teismelisena anoreksia küüsis ning tundis end oma kehas pidevalt halvasti. Teraapia abil sai ta lõpuks oma haigusest jagu ning teeb nüüd vabatahtlikku tööd organisatsioonis, mis aitab sarnaste probleemidega naisi.

Kui neiu aasta hiljem pere ja sõprade seltskonnas uuesti peeglisse vaatas, oli ta tulemusega rõõmus ja rahul. Eksperimendi käigus oli ta õppinud rohkem tähelepanu pöörama oma tunnetele, mitte välimusele. "Meil on maailmale palju rohkem anda kui ainult meie keha," kinnitab Kjerstin.