33 liikmeline žürii, kelle hulka kuulusid Weight Watchers Eesti AS peadirektor Anne Piirsalu, Kaalujälgijad-rühmajuht Marika Puhm, samuti Sirje Vaask ja Tagli Pitsi TTÜ Toiduainete Instituudist, Mai Maser Eesti Toitumisteaduse Seltsist, Liidia Kiisk TÜ Kliinikumist, Kaie Pappel Tallinna Ülikoolist jt, andis välja seitse aastase kehtivusajaga diplomit erinevate tootegruppide võitjatele.

Piimatoodete seast valiti parimaks Valio Eesti AS Alma A+B ananassijogurt. “See on kerge mõnus jook nii kaalulangetajatele kui ka kõikidele jogurtisõpradele,” kommenteeris žürii valikut Kaalujälgijad-rühmajuht Marika Puhm. Jogurt on lahjemate hulgast, sisaldades vaid 0,1 protsenti rasva 100 grammi kohta, ja ananassi maitse meeldib paljudele.”

Leiva ja saia tootegrupis pälvis tunnustuse Leiburi rukkileib, mis on tehtud puhtast rukkijahust ja sisaldab vähe soola. “Tarbijad ihkavad vaheldust leiva- ja saiatoodetesse ja uus rukkileib on leivana tõesti väga hea,” sõnas Puhm.

Kala- ja lihatoodete tootegrupis võitis OÜ Viciunai Balticu Vici külmutatud kalafileepala köögiviljakattega, mis sisaldab vaid 0,1 protsenti rasva 100 grammi kohta. “Tootes on esindatud nii köögiviljad kui ka kala. Vici külmutatud fileepala sobib eriti hästi kergeks õhtueineks. Kui veel köögivilja ja kartulit juurde süüa, saab hea kõhutäie,” selgitas Marika Puhm.

Teraviljatoodete tootegrupis said diplomi OÜ Markilo Viru Möldri teokarbid. Marika Puhm rõhutas toote hea omadusena seda, et need makaronid on tehtud eestimaisest nisust. Makarone keema pannes tuleb kindlasti kinni pidada pakendil kirjas olevast keetmisajast. Kondiitritoodetest sai diplomi AS Pere Leib kodujuustu-vaarikakook. “Hea kerge õhuline kook biskviittainal, maitsev ja magus,” ütles žürii liige.

Juustudest oli võidukas Kraft Foods Eesti OÜ Philadelphia Extra Light toorjuust. “Vaieldamatult hea juust küpsetistesse lisamiseks, sest on maitsestamata ja sisaldab ainult 5 protsenti taimset rasva,” märkis Puhm.

Majoneeside seast oli parim AS Lehtsala majonees Lahja Lemmik tilliga. “Väga hea pehme maitsega majonees, paraja konsistentsiga ja ka maitse täiesti omal kohal. See on oma 14,5 protsendi rasvaga üks lahjemaid majoneese ja sobib väga hästi ka ilma maitsestamata kastmena kasutamiseks,” ütles Puhm.

Lisaks nimetatud tootjatele osalesid konkursil AS Tallinna Piimatööstus, AS VGA Kaubandus, AS Hallik, AS Lõuna Pagarid ja SHG Estonia OÜ.