1. Organiseerija-ema
See on naine, kes võtab kõikide kooliväliste ja ka kooli ajal toimuvate ürituste korraldamise enda peale. Ta saadab vähemalt korra nädalas kõikidele lastevanematele meile, tuletades meelde klassiekskursioonile vajamineva varustuse kaasapakkimist ning õpetajate sünnipäevi. Tema organiseerib lastele kingitused ja väljasõidud. Esimese aasta lõpuks on sul tema kontonumber määratud maksete alla salvestatud, sest just tema kogub kõiki rahasid.

2. Jaanalind-ema
Tema on see tüüp, kes peidab pea liiva alla kohe, kui on vaja midagi korraldada, raha maksta või sõna võtta. Ta ei käi eriti tihti koosolekutel, ei osale koolivälistes tegevustes (jõululaadad, emadepäevakontserdid). Tema vabandus: “Ma ei saanud sellekohast meili!”

3. Märter-ema
Ta on nõus üks kord aastas lastega muuseumisse kaasa minema, aga kui tal palutakse osa võtta klassiõhtu korraldamisest, teatab ta hädiselt, et on oma panuse juba andnud ja tehku nüüd teised. Mugavalt unustades, et teised on pingutanud ja pingutavad ka edaspidi kordades rohkem selleks, et tema lapsel ka tore oleks.

4. “Ma olen nii hajameelne”-ema
Ema, kes teab alati, kuidas peaks midagi tegema, kuid väldib vastutuse enda peale võtmist. “Ma hea meelega aitaksin, aga olen nii hajameelne/mul on nii palju tööd, et ma kindlasti unustan ära, äkki sa ostad õpetajale kingituse seekord ise?”

5. Ema, kes teab alati paremini, kuid ei liiguta kunagi lillegi
Ta vaidleb vastu igale ettepanekule, mis koosolekul või meilivahetuses õhku visatakse, protesteerib summade vastu, mis tuleks välja käia, talle ei meeldi klassiekskursiooniks valitud koht ega piknikuidee. Ise ta ühtegi ideed välja ei paku ega ole nõus ühtegi üritust korraldama või korraldamisele kaasa aitama.

6. Töötav ema
Ma teeksin ju küll, aga mul on tõesti palju tööd, vabandab ta end iga kord välja. Jättes mulje, et teised lapsevanemad istuvad kodus ja vahivad päevad läbi lakke.

7. Ema, kes ei ütle kunagi midagi
Ta on kohusetundlikult kõikidel koosolekutel kohal, alati õigel ajal kusjuures. Ruumi sisenedes ütleb ta tere, istub siis kohale ning hoiab suu tugevasti kinni. Teised vanemad ei tea ta nime ning kipuvad ta kohaloleku unustama.

8. “Mul on alati midagi öelda”-ema
Tema on see, kelle tõttu kõik koosolekud venivad. Ta teeb nalja, segab teiste jutule vahele, tahab rääkida oma lapsest, kiite või laita õpetajaid, lobiseda lauanaabriga nii valju häälega, et kõik seda kuulevad. Meilidele vastates vajutab ta loomulikult reply to all nupule ja saadab oma lõbusad, kuid teemasse üldse mitte puutuvad heietused kõigile lugemiseks.

Allikas: Parentdish