1. Esinemisprobleemid

Kui pead koosolekul või kusagil mujal inimestele mingi ettekande tegema, siis pead sa kogu aeg endale mõtetes kordama, et sa räägiks kõva häälega. Aga aeg-ajalt unustad selle ikka ja kohe on keegi hõikamas, et sa kõvemini räägiks.

2. Tegelikult hõigatakse, et sa kõvemini räägiks, juba enne, kui sa jõuad suu lahti teha

Sest inimesed juba teavad, et sul on vaikse hääle probleem.

3. Inimesed ei arvesta su arvamusega

Kuna tihtipeale inimesed lihtsalt ei kuule sind, siis jääb sinu arvamus mingist asjast tähele panemata. Ole järjekindel ja õpi oma sõnu kõvema häälega kordama, et teised sind kuuleksid. Kasvõi 10 korda kui vaja — sa pead enda eest seisma õppima!

4. Kõik kogu aeg küsivad, miks sa nii vaikne oled

Kui kohtud uute inimestega, siis ütlevad nad alati, et sa oled kõige vaiksem inimene, keda nad kunagi näinud on. Pole mõtet vaielda, lihtsalt naerata selle peale — siis pole neil enam midagi öelda.

5. Sinu enda peas kõlab su hääl täiesti normaalselt ja kuuldavalt

Paraku on tõesti ise võimatu aru saada, et sa liiga vaikselt räägid.

6. Asi läheb eriti jubedaks, kui sa veidi külmetunud oled

Sest siis ei ole sind enam absoluutselt kuulda. Teised inimesed suudavad ka kähiseva häälega ennast arusaadavaks teha, sina aga mitte.

7. Sinult küsiakse tihti, et kas sul on tõesti päriselt selline hääl

No miks sa peaksid teesklema? Ja üldse — vaikne hääl pole ju mingi meeletu imeasi, mille kohta kogu aeg uurima peab. Nii et kui sinult nii küsitakse, siis lihtsalt naerata ja ütle “jah”. Nii saad teema lõpetatud.

8. Kuid asjal on ka positiivne pool — sul ei paluta kunagi vaiksemalt rääkida

Lisaks ei muutu su hääl kunagi kellegi jaoks tüütuks ja sul pole ka riski kogemata liiga kõvasti midagi välja prahvatada, nii et valed kõrvad seda kuulevad.

Allikas: Her Campus