Need kolm sammu on võrdselt olulised. Kui ühegi sammu neist tegemata jätad, oledki juba terve päeva natuke lombakas.

1. Ärka õigesti

Alati kui keegi on pahur, öeldakse, et inimene on vale jalaga voodist välja astunud. Vaevalt, et jalg siin nüüd nii suurt rolli mängib, aga see, kuidas sa ärkad, on määrav küll. Loe, kuidas tuleb ärgata.

- Ära lükka äratust edasi! Vajuta mitte snooze, vaid DISMISS! Snooze raiskab lihtsalt su aega — need 10 minutit kuni pool tundi häguses poolunes ei tee sulle midagi head.

- Hinga nii sügavalt sisse kui vähegi suudad ja tunne, kuidas kopsud viimse piirini õhuga täituvad.

- Ära raiska aega voodis haigutades ja oma telefonis surfates ning iseendale põhjendades, miks veel viis minutit teki all olla tasub, vaid tõuse püsti ja NAERATA! Mida rutem püsti saad, seda parema kvaliteediga päev tuleb!

- Kui lai naeratus ka ei aidanud, siis mine hetkeks rõdule või õue ja hinga täiel rinnal karget õhku sisse. See aitab igal juhul.

- Jäta endale alati piisavalt aega, et end valmis seada. Sa võid arvata, et snooze’imine laseb sul paremini välja puhata, aga tegelikult rikub see kõik ära — pooluni sind puhanumaks ei tee ja kui magad oma sättimise ajast kümme minutit maha, tunned ennast terve päeva poolikuna, sest hommikul polnud aega kõiki oma rituaale korralikult täita. 

2.  Ärata end lõplikult  vannitoas

Vannituba on esimene koht, kuhu sa peale ärkamist lähed — nii et tee sellest koht, kus oleks mõnus ärgata. Kindlasti mõtle läbi oma vannitoa valgus: see peaks olema erk ja rõõmus, et sinussegi erksust ja rõõmu süstida.

- Vaata ennast peeglist, kammi samal ajal juuksed ja pese hambad. Ütle endale, et sa näed hea välja.

- Pese nägu jääkülma veega

- Käi duši all. Kuigi paljudele inimestele meeldib pigem õhtuti duši all käia, siis jahe dušš hommikul on suurepärane ärataja. Hoidu kuumast dušist, sest muidu tuleb sulle uuesti uni peale.

- Organiseeri oma vannituppa raadio, et saaksid kõiki neid hommikusi protseduure tehes laulda ja tantsida. Kui raadiot pole, siis laula ise kõva häälega.

3. Söö tervislik hommikusöök

Tervislik hommikusöök on erksa ja rõõmsa päeva võti! Vale hommikusõõk — või veel hullem, üldse mitte hommikusööki — teeb su terveks päevaks uimaseks ja kurnatuks. On ülitähtis võtta aeg hommikusöögi jaoks, ükskõik kui hõivatud inimene sa ka ei ole.

Mõned ideed tervislikuks hommikusöögiks:

- Puuviljad, jogurt ja müsli.

- Rohelised viljad, näiteks spinat, käharkapsas ja seller. Võid teha neist salati või hoopis smuuti.

- Munad ja lahja kalkuni- või seasink. Nendest saad proteiini, mis annab palju energiat.

- Kaerahelbepuder, täisteraleib ja ilma suhkruta hommikuhelbed. Väldi suhkruga hommikuhelbeid — need annavad sulle küll kiire energiaboosti, aga sama kiirelt see energia su seest ka kaob.

- Väldi rasvaseid toite, võid ja vahtrasiirupit. Need toidud on head nädalavahetuseks või peoks, kui su eesmärk ongi lõõgastuda, mitte kogu aeg ergas olla.

Loogiline, eks ju? Miks me siis neid asju ei tee? Proovi homme hommikul neid nõuandeid järgida ja vaata, kas päeval on teine tera.

Allikas: WikiHow