Kohale jõudes, tundsin esialgu, et olen kinni ning mittevastuvõtlik kogu algavale sündmuste käigule ja oli tunne, nagu tahaks hoopis tagasi autosse peitu pugeda. Olles pisut looduslikult kaunis keskonnas ringi vaadanud ning isegi mõnd tuttavat nägu kohanud, hakkasid mu pinged taanduma. Peale esimest meditatsiooni olin oma kramplikusest täielikult üle saanud ning juba valdaski mu tundeid rahulik, aga ärev kohalolek selles ajas ja ruumis. Olin valmis avama oma südame inimestele ja energiatele.

Esimene päev

Pärast esimesi vabastavaid tantsurituaale ja hingamismeditatsioone, hakkas tekkima rahulik ja usaldav õhkond kohalolijate vahel. Peale õhtusööki hakkasid asjad põnevaks minema, et ka vallalised üksi ei jääks ja saaksid aimu, kes on vabad sel üritusel, toimus juhitud tantrakohting. Sarnaselt kiirkohtingule, liiguti ühe partneri juurest teise juurde, kuid küsimuste esitamise asemel, hoopis emmati teineteist ja tehti erinevaid puudutus- ja hingamisharjututusi, mis lõppes ühise meditatsiooniga. Sealt edasi said nad minna koos Somananda ja Liisa Vasega Bhairavayoga joogakoolist vallaliste paradiisi.

Esimene õhtu lõppes suure kaisupeoga, kus esialgu moodustati väikesed ringid, nii said osavõtjad omavahel tutvuda, esitades küsimusi ja avaldades oma soove. See oli mitteseksuaalne mänguline meditatsioon, kus loodi inimeste vahel ohutu ja turvaline ruum, milles energiad liikuma hakkasid ning õpiti tunnetama teineteise piire. Kuna ma polnud varem selliseid tegevusi kogenud, olid mu emotsioonid laes, pidin endale veidi aega seedida andma ning peale kaisupidu, otsustasin esimese õhtu lõpetada ning magama minna, et järgmist hommikut tervistava jooga ja kümblusega järves alustada.

Teine päev

Ees oli põnev päev, olin valmis uuteks väljakutseteks ja põnevateks tegevusteks. Kavas oli palju seksuaalsust puudutavaid loenguid, tuntud ja hinnatud õpetajad nagu Swami Vivekanda ja Amanda Maha rääkisid tantrasaladustest ning tuletasid meelde ununenud tõdesid naiselikkusest, mehelikkusest ja elust enesest. Võtsin osa naiste müstilisest tantsupraktikast, kus naised said tingimuste ja eelarvamusteta tunda end vabalt oma kehas ja loomulikus ilus. Õpiti kuidas olla võluv ja sensuaalne, kuidas endasse kutsuda energiat ja jõudu ning kuidas seda teistele peegeldada. See oli tõeliselt vabastav ja nauditava kogemus.

Vaimne orgasm

Festivalile minnes ei olnud mul plaanis saada orgasme ega tunda õndsat naudingut. Pigem, huvitas mind tantra filosoofiline külg ning erinevad rituaalid. Ma ei kavatsenud minna ka Tantristlikule pidusöömingule ehk nelja elemendi meditatsioonile, kuid asjade kokkulangevusel nii see just juhtus. Juhendajaks oli võrratult intelligentne, kaunis ja humoorikas Shashi Solluna, kes lõi maagilise ruumi meie ümber. Vaja oli paare ja ka üksikud tulijad liideti omavahel, tegevus oli absoluutselt mitteseksuaalne ning partneriteks võisid olla ka kaks naist. Kõigepealt tehti ühine meditatsioon ja tutvuti oma kaaslasega, kui kopsud olid sügavast hingamisest hapnikuga küllastunud ning meeled avatud, algaski nelja elemendi pidusöök.

Esimesena sidusid naised mehel või meest esindaval naisel, silmad kinni. Mehed pidid end täielikult oma kaaslase hoolde usaldama, kes oma kallimale, kes võhivõõrale. Naised hakkasid jagama õrnu puudutusi, algul vaid mehe astraalkehale ja alles siis füüsilisele. Neli elementi: tuli, vesi, õhk ja maa, väljendusid puudutustes erineva tugevuse ja liigutustena- siidisest silitusest, massaažist kuni kõdistamiseni välja. Olenevalt paaridest võis see olla sensuaalsem või rafineeritum, just seetõttu olid mehed esimesena alistuja rollis, et nad õpiksid naise puudutusest, millega naine nõus on ja, mis naisele meeldib. Iga elemendi juurde käis üks amps toitu, mis sümboliseeris seda elementi.

Kui tuli minu kord, silmad kinni siduda ning pimeduses end võõra kaaslase kätesse usaldada, end pimesi toita lasta, teadmata, mis mulle suhu pistetakse, tundus eneselegi uskumatu, kui haavatav ja avatud ma olin. Mu keha võtsid üle hingeldamine ja värinad, kananahk tuli mu ihule, üheaegselt valdas mind õndsus ja kurbus ning mu silmadesse valgusid pisarad. See oligi ekstaas, orgasm, kuid absoluutselt mitteseksuaalne, vaid hoopis vaimne, kuskilt kaugustest ja sügavustest minu seest ja ümbert tulev tugev tunne. Veelgi erilisemaks muutis ajaolu see, et minu kaaslane oli seal vaid minu jaoks ja ta nägi ja tunnistas seda kõike, ta lebas minuga selles õndsuses ja embas jäägitult, pikalt lahti laskmata. Tundub uskumatu avada ja lasta enda kõrval, kõige intiimsemal hetkel, olla võõral, keda sa iialgi enam ei näe — see on tõeliselt vabastav ja ülendav tunne. Ma tänan teda, selle hetke eest.