"Aasta aega tagasi panime õla alla Kehtna vallas elava 26-aastase Signe Dedereri sarkoomiravile. Naisel oli paar aastat varem avastatud kõhust 8-sentimeetrise läbimõõduga tuumor kõhuaordi ja selgroolüli vahel. Ta oli selleks ajaks läbinud juba mitu operatsiooni ja keemiaravikuuri.
Haiguse tõttu soovitasid arstid Signel katkestada 20-nädalase raseduse, kuid ta sünnitas soovitusele vaatamata 2017.aasta sügisel terve ja tubli poja," kirjutab Vähiravifond.

Arstide jõupingutused ei kandnud siiski vilja ning peagi oldi sunnitud tõdema, et kasvajat Signe organismist kätte ei saa.

"See oli kui hoop kõhtu, endalegi ootamatult pisarad voolasid. Ei saanud ju olla nii, et ma ei näe oma lapsi kasvamas. Et ma ei saa neid enam kunagi kallistada. Ma ei saa enam kunagi puhuda ja musitada ära valu. Ei saa enam anda lubadust, et ma olen alati nende jaoks olemas. Nutsin ja magasin rahustite mõju all,” tunnistas Signe.

2019. aasta sügiseks jäid ravivalikud ahtaks ja Signe ainsaks õlekõrreks sai ravim, mis maksab 2400 eurot kuus ja mida Haigekassa ei kompenseeri."

Siin tuli Vähiravifond naisele appi.

Paraku oli juba mõne kuu möödudes selge, et ka "viimase õlekõrre" ravim ei anna loodetud tulemust agressiivse kasvaja pidurdamiseks.

Signe suri möödunud laupäeval. Vähiravifond sai talle kinkida natuke lootust, kahjuks ei palju enamat...

Sügav kaastunne ka Naisteka toimetuse poolt.

Jaga
Kommentaarid