Rat Race Tallinn 2002 projektijuht Margus Maksimov ütles: "Rat Race on "kontorirottide" meelelahutuslik võidujooks, kus "valgekraed" jooksevad võidu läbi kesklinna, seljas ülikond või kostüüm, käes mapp ja mobiiltelefon. Jalas võivad olla spordijalatsid."

Margus Maksimovi sõnul korraldatakse sellist võidujooksu Eestis esmakordselt. "Rat Race on ülemaailmse traditsiooniga ettevõtmine, mille korraldajaks on igas riigis olnud Noorte Kommertskoda. Kontorirottide jooks on toonud tänavatele tuhandeid ettevõtete juhtivtöötajaid ja teenistujaid New Yorkis, Sydneys, Torontos kui ka Rotterdamis.

Traditsiooniliselt toetatakse ettevõtmisega erinevaid heategevusprojekte," märkis Margus Maksimov.

07. juunil kell 15.00 antakse start Rat Racele Raekoja platsilt. Jooksu marsruut on: Raekoja plats - Viru tn - Müürivahe tn - Vana Posti tn - Harju tn - Kullasepa tn - Raekoja plats (kokku ligikaudu 1 km). Jooksust saavad osa võtta 3-5 liikmelised meeskondlikud "rati'd" kõikidelt elualadelt - tippjuhid, spetsialistid, riigiametnikud, juristid, jne.

Jooksust laekuv tulu läheb Eesti Noorte Kommertskoja poolt toetatava Laste Leinalaagri toetuseks, mis on mõeldud lähedase pereliikme kaotanud laste ja noorte psühholoogiliseks abistamiseks. Laagrit viib läbi MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm. Ürituse tuludest toetatakse ka JCI Euroopa konverentsi Tallinn 2006 kandideerimisfondi.

Kuni 06. juuni lõunani on võimalik registreeruda Rat Race'ist osavõtuks. Osalemine on tasuline ning maksab 1000 krooni riigiasutuste ja MTÜ võistkondadele ja 2000 krooni ettevõtete võistkondadel.

Loe lisaks: