Tegelikult tehakse sellega karuteene. Nutu tõelised põhjused jäetakse kuulamata ja nii õpibki laps läbi elu oma tundeid varjama, neid alla suruma. Kui aga inimene lukustab oma tunded, tõkestab ta sellega ka oma eluenergia. Nii jätkubki selline käitumine läbi elu ja varjutab tahes tahtmata meie ilusat elu.

Oma seanssidel näen ma üsna tihti inimesi, kes on oma tunded maha surunud. Nad teevad kõik selleks, et mitte kogeda oma negatiivseid tundeid — kurbust, leina, hirmu, meeleheidet, lootusetust,viha, valu, isegi vimma. See tuleneb hirmust, et äkki need tunded jäävadki mind igaveseks saatma kuid see pole nii. Kui oled minevikus alla surutud emotsiooni aktsepteerinud enda sees, selle heaks kiitnud  läbi kogenud, siis see energia vabaneb ja sul on selle võrra rohkem elujõudu ning energiat - keha ei pea enam emotsiooni kinni hoidma.

Tihti juhtub nii, et inimene kaebab seedehäirete üle aga tegelikult on selle taga maha surutud tunded. Me ei suuda oma halbu tundeid seedida ja sellepärast tekitavadki need kõhus vaevusi. Vabastades need kaovad ka seletamatud kõhuvalud, iiveldus, söömishood.

Ei ole olemas negatiivseid ega positiivseid tundeid, ainult meie enda suhtumine on see, mis muudab need meie jaoks positiivseks või negatiivseks läbi selle, kas võtad neid omaks või salgad maha.

Räägin mõne sõnaga ka kõige põhilisematest tunnetest, mis elu häirida võivad ja mida nendega peale hakata:

Kurbus
Kurbus on seotud südamega ja selle avamisega. Kui lubada endal olla kurb, kogeda kurbust ja nutta siis saab ka sinu süda avaneda. Nii on võimalik tunda ka armastust. Kurbust täis südames pole võimalik armastust tunda. Luba oma lähedastel oma kurbust toetada, leia selline inimene, kes on nõus sinuga olema, kelle õlal saad nutta ja kes su kurbust mõistab ja sind toetab.

Lein
Leinatunne tekib siis, kui keegi lähedane lahkub, samuti kui midagi meie elus ootamatult lõpeb. On oluline leinata täielikult ja mitte püüda seda kunstlikult lühendada, ennast tugevana näidata. Lein käib lainetena- algul tihedamalt, hiljem järjest harvemini. Tähtis on seda tunnistada ja anda endale just nii palju tuge kui vaja, et sellest jagu saada.

Hirm
Vaata oma hirmudele otsa ja tunnista need omaks. Mida sa tegelikult kardad? Kas sellel hirmul on üldse alust või see pärineb kuskilt kaugest minevikus kui sinuga juhtus midagi mitte just meeldivat? Ära püüa hirmu minema ajada vaid tee sellega rahu. Kui tunned end turvaliselt, saab ka hirm lahkuda.

Viha
Sel hetkel, kui loobud enda sisemisest jõust ja lased endal teiste meelevallas olla muutudki vihaseks. Viha muudab inimese tuimaks. Kui seisad oma vihaga silmitsi, seda koged siis saad oma väe taas tagasi.  On vaja õppida oma vihaga toime tulema nii, et see teisi ei kahjustaks. Võid kujutleda, et viha on justkui vulkaan sinu sees, mis purskab ja toob sulle su väe tagasi ja täidab su energiaga. Võid ka kuskile eralduda ja patja peksta või siis tuuseldada ja raevutseda. Nii vabastad ennast vihast. Kuid veel tähtsam on õppida ennast kehtestama. Nii pole sa pidevalt teiste meelevallas ja sind ei saa nii palju enam teised mõjutada. Tee, mida tahad ja nõua, mida tahad.

Kui ise on oma tunnetega raske kontakti saada siis sellele abiks on võimalikud erinevad teraapiad. Üks väga suurepärane meetod allasurutud tunnete vabastamiseks on kristalliteraapia. Samuti saab suurt abi ka energeetilise massaaži või siis mõlema teraapia kombineeritud variandis energeetilise massaaži kristallidega seanssidest.

Olen ise märganud, et mida rahulikum on sisemaailm, seda vähem ja harvemini tekib ka häirivaid tundeid. Tee harjumuseks küsida endalt päeva jooksul- kuidas ma ennast praegu tunnen? Kindlasti tee vahet oma mõtetel ja tunnetel, need pole samad asjad. Kui tunned mõne tunde ära siis ütle endale:

Ma kogen praegu………….tunnet ja luban endal seda kogeda.

Vaata kõrvalt oma emotsiooni, see pole sina, see on lihtsalt üks tunne. Tunnista ja aktsepteeri kõiki oma tundeid sellisena nagu nad on, nii vabastad end nendest tasapisi. Nii ei saa nad enam sinu elu üle võimust võtta ja avad endale värava imelisse ellu.