Hüpnoos ei ole midagi muud kui lõõgastunud keskendumine ehk transs. Muide, te olete transilähedases seisundis päeva jooksul mitu korda — liiklusummikusse jäänuna unistades või arvutikuvari ees eelmisest õhtust mõeldes, kuni ülemus teid reaalsusse tagasi toob. Nii et kui te tahate kedagi hüpnotiseerida, et aidata tal halvast harjumusest lahti saada või muuta oma kaaslane sensuaalsemaks, siis võtke tool, tehke tuled hämaraks ning hakake peale.

Ei, käskija

Vastupidiselt üldlevinud arvamusele ei ole võimalik panna kedagi hüpnoosi all tegema asju, mida nad teha ei taha — nad võivad ju olla transis, aga nad teavad sellele vaatamata, kus nad on, ka on neil otsustusvõime täiesti olemas. Nii et kui te tahate, et teie sõber teeks teile striptiisi, siis ei saa sellest asja, kui ta alateadlikult seda teha ei soovi (NB! Ka ei saa te tuua hüpnoosi ettekäändeks, kui te teda petsite).

Järgmisena tuleb:

Luua meeleolu

Teil tuleb luua keskkond, mis aitaks lõõgastuda ning soodustaks meditatsiooni. Te ei pea tulesid täiesti ära kustutama, piisab nende hämaramaks keeramisest. Süüdake küünal või paar, meeleolu süvendamiseks võiksite süüdata ka lõhnaküünla. Ka peaks temperatuur ruumis olema mõõdukas (mitte liiga soe ega külm). Laske hüpnotiseeritaval istuda mugavasse tooli (te võite tõsta ta jalad jalapingile) või heita diivanile — mis tema jaoks mugavam on.

Transitehnika

Ja nüüd algab võlumine. Kui te tahate kedagi lihtsalt hüpnotiseerida, siis tehke alljärgnevat:

1- Aidake tal lõõgastada nii oma meeled kui lihased.

2- Öelge oma kaaslasele rahustaval toonil, et ta hingaks nina kaudu sisse ja suu kaudu välja ning õpetage teda jälgima, kuidas hingeõhk aeglaselt suust väljub (ta võib hoida silmad kinni või lahti, kuidas talle rohkem meeldib).

3- Öelge talle, et ta jätkaks seda tegevust ning lisaks igale hingetõmbele värve ja mustreid (mis esindavad tema muresid, mõtteid ja ettekujutusi).

4- Kui ta mõtted uitavad vabalt koos iga väljahingamisega, ärgitage subjekti kujutama endale ette, kuidas ta vedelikuga täitub — varbaotsast pealaeni.

Kirjeldage talle seda vedelikku — selle värvi ja tekstuuri — ning öelge talle, et ta kujutaks endale ette, kuidas ta keha aeglaselt täitub. Kui vedelik jõuab ta pähe, on ta täiesti lõõgastunud … kuni te tahate, et ta lahkuks transist või ta ise tahab seda.

Muud võimalused: Te võite alati oma tehnika ümber kujundada ning katsetada seda erinevate inimeste peal, et näha, mis teile kõige paremini sobib ja mis kõige paremini toimib.

• Kasutage mingit eset ning laske hüpnotiseeritaval sellele keskenduda.
• Laske kaaslasel imiteerida oma tegevust (mis peaks olema sujuv ja aeglane) ning sünkroniseerige oma zhestid temaga rääkides.