Siin on kuus nõuannet, mida järgides peaks toidupoes käimine sujuma võimalikult kiirelt, valutult ja isegi säästlikult!

1. Koosta menüü

Mõtle nädala alguses välja, mida tahad sel nädalal süüa teha - nii tead täpselt, milliseid koostisaineid järgmine kord poodi minnes vajad. Kauem säilivad ja kuivained saad ka korraga terveks nädalaks valmis osta.

2. Tunne oma poodi

Lõpeta erinevate toidukaupluste vahel seiklemine ja jää enda omale kindlaks - nii tead täpselt, kus mis asub ja poodlemine läheb kordades kiiremini. Pealegi, nii oskad täpselt krõpsu- ja kommiletti vältida.

3. Koosta ostunimekiri

Hoia külmiku lähedal paberit ja pastakat ning pane sinna kirja kõik, mis otsa saab ja mida tahaksid või peaksid uuesti ostma. Haara järgmisel korral poodi minnes see nimekiri kaasa.

4. Jää oma nimekirja juurde!

Milleks üldse nimekirjaga vaeva näha, kui sa sellest isegi kinni ei pea? Sul pole neid teisi asju vaja, osta vaid need tooted, mida vajad toiduvalmistamiseks.

5. Söö enne poodiminekut

Tühja kõhuga süüa ostma minnes maanduvad korvis veel mitu asja, mille isu sul poes tekib. Kui lähed poodi täis kõhuga, ostad vaid hädavajaliku ja sedagi ainult seetõttu, et sa pead need ostma. Niisiis, võileib või salat kõhtu ja alles siis toidupoodi!

6. Pea eelarvest kinni

Eralda igal kuul toidu jaoks kindel summa - see hoiab asjatud kulutused eemale ja sa ei avasta kuu lõpus enda köögist asju, mida oled maitsmiseks ostnud, kuid siis kõrvale jätnud, raisates seega asjatult raha.

Allikas: allwomenstalk.com